Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Vladimir Putin potpisao ukaz: U roku od 48 sati treba da utvrdi spisak zemalja koje preduzimaju “neprijateljske akcije”

Nemojte propustiti

Također, porodice ruskih vojnika koji su poginuli tokom invazije u Ukrajini i Siriji dobiće jednokratnu isplatu od pet miliona rubalja (oko 44.000 evra)

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz prema kojem vlada u roku od dva dana treba da utvrdi spisak zemalja koje preduzimaju “neprijateljske akcije”.

Кako se precizira u saopštenju pres-službe Kremlja, vladi je naloženo da u roku od 48 sati sastavi spisak zemalja koje su uvele sankcije Ruskoj Federaciji, kompanijama, organizacijama i fizičkim licima.

Upravo se čita:  Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

Stranim državljanima i osobama bez državljanstva sa teritorija Luganske i Donjecke Narodne Republike i iz Ukrajine pojednostavljen je ulazak u Rusiju, dodala je pres-služba.

“Odobriti da od 5. marta 2022. godine strani državljani i lica bez državljanstva sa teritorija LNR, DNR i Ukrajine ulaze u Rusku Federaciju sa teritorija LNR, DNR i Ukrajine i izlaze iz Rusije u države njihovog porekla ili stalnog boravka bez izdavanja vize uz važeća dokumenta koji dokazuju njihov identitet i koje Ruska Federacija priznaje u tom svojstvu, kao i uz dokumenta koja dokazuju njihov identitet čiji je rok važenja istekao”, prenijela je pres-služba tekst ukaza.

Upravo se čita:  Podrhtavanja se nastavljaju: Jak potres pogodio i Bugarsku

Istovremeno, pres-služba Кremlja saopštila je da je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o dodatnim socijalnim garancijama vojsci i članovima njihovih porodica.

“Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o dodatnim socijalnim garancijama pripadnicima vojske, licima koja služe u Nacionalnoj gardi Rusije i članovima njihovih porodica”, navodi se u saopštenju.

Porodice ruskih vojnika koji su poginuli tokom invazije u Ukrajini i Siriji dobiće jednokratnu isplatu od pet miliona rubalja (oko 44.000 evra), navodi se u tekstu ukaza ruskog predsednika.

Upravo se čita:  Žena obavila kupovinu u Njemačkoj pa iznenadila objavom: "Nevjerovatno, ovo je koštalo 29,38 eura"

Dodaje se da će ranjena vojna lica koja učestvuju u operaciji u DNR, LNR i Ukrajini, kao i u Siriji dobiti jednokratnu isplatu u iznosu od tri miliona rubalja.

Pročitajte još

Izdvajamo

Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta...

Možda vas zanima i ovo