Nedjelja, 21 travnja, 2024

Vladin plan: Uskoro ukidanje gotovo svih mjera u Njemačkoj

Preporučeno

Premijeri njemačkih saveznih zemalja koji dolaze iz krugova SPD-a također su pristali na ukidanje većine mjera na sastanku koji je održan u četvrtak navečer. Međutim, na sastanku nisu bili svi čelnici zemalja, poput utjecajnog premijera Donje Saske Stephana Weila, koji je u prošlosti prilično oklijevao popustiti mjere.

Brojne europske zemlje već su ublažile korona mjere ili ih čak gotovo potpuno ukinule. U Njemačkoj su brojne mjere i dalje na snazi.

Njemački političari žele veliko popuštanje mjera. Kako je za Business Insider potvrdilo nekoliko vladinih članova “Semafor” koalicije, njemačka Vlada radi na postupnom planu za ukidanje gotovo svih korona pravila od 19. marta. To je datum kad ionako prestaju postojeća korona pravila prema Zakonu o zaštiti od zaraza, prenosi magazin Fenix.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!

Konkretno, plan “korak po korak” trebao bi se temeljiti na stopi hospitalizacije i popunjenosti jedinica intenzivne njege u bolnicama. Ako se ne postignu određeni pokazatelji koje savezna vlada želi definirati na konferenciji premijera njemačkih saveznih zemalja koja će se održati u srijedu, članak 28.a Zakona o zaštiti od zaraza, koji sadrži sva pravila o koronavirusu u Njemačkoj, neće više biti aktualan.

Prema informacijama iz njemačke vlade koje su dostupne Business Insideru, mjere koje bi mogle vrijediti još neko vrijeme su pravila o udaljenosti i obveza nošenja maske.

Upravo se čita:  U Njemačkoj uhapšena braća iz Bosne i Hercegovine

Premijeri njemačkih saveznih zemalja koji dolaze iz krugova SPD-a također su pristali na ukidanje većine mjera na sastanku koji je održan u četvrtak navečer. Međutim, na sastanku nisu bili svi čelnici zemalja, poput utjecajnog premijera Donje Saske Stephana Weila, koji je u prošlosti prilično oklijevao popustiti mjere.

“Welt am Sonntag” piše kako je gradonačelnik Bremena Andreas Bovenschulte rekao kako treba zadržati samo osnovne zaštitne mjere poput pravila o udaljenosti i obvezu nošenja maske u javnom prijevozu, kao i zaštitne mjere u određenim područjima kao što su bolnice i ustanove za njegu.

Upravo se čita:  Bosanac na čelu maloljetničke bande koja je sijala strah po ulicama Beča: "Ili ću umrijeti ili ću dobiti doživotnu"

Prema informacijama Business Insidera, za popuštanje zalažu se i premijeri CDU-a. Međutim, oni su kritični prema opsežnom ukidanju pravila i umjesto toga inzistiraju na konačnom ukidanju 2G pravila u maloprodaji. Osim toga, na događaje bi trebalo dopustiti više gledatelja, ali smatraju kako je potrebno zadržati ograničenja kontakta.

Broj novozaraženih trenutno naglo raste, ali broj bolničkih prijema, oboljelih od korone na odjelima intenzivne njege i umrlih, sedmicama pada ili stagnira. Ministar zdravstva Karl Lauterbach (SPD) i Institut Robert Koch očekuju vrhunac omikronskog vala sredinom i krajem februara, a nedavno su optimistično govorili kako će val biti gotov za nekoliko tjedana.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas