Subota, 4 prosinca, 2021

Vlado Jagodić, nekadašnji “prvi neprijatelj” Bešića: Riješili smo sve nesporazume, Beša je pravi lider

Nemojte propustiti

vlado-jagodic-nekadasnji-prvi-neprijatelj-besica-rijesili-smo-sve-nesporazume-besa-je-pravi-lider_1402928778

Mladi Muhamed Bešić u utakmici protiv Argentine oduševio sve navijače, ali i svjetske medije koji se pitaju koji je to igrač iz mađarske lige zaustavio velikog Lionela Messija…Bešić je momak kojem su se neki i smijali kada je selektor Safet Sušić kazao da on može čuvati Messija. Ipak, put do zvijezda je trnovit, a to zna i Bešić kojem u 22 godine života nisu tekli med i mlijeko.

Ovaj veznjak član je mađarskog Ferenvaroša, ali vjerovatno još samo kratko, jer su sinoć na Maracani skauti evropskih klubova imali šta zapisati. Ipak, mnogi su zaboravili da je Bešić bio ispao čak i iz U-21 selekcije BiH. Nesporazum sa Vladom Jagodićem, selektorom U-21 selekcije, nakratko ga je udaljio iz reprezentacije, ali kako Jagodić kaže za NAP sve je “izglađeno” i već se čuo s Bešićem.

August 2013. godine Bešić će dugo pamtiti, jer na spisku Jagodića od 22 igrača njegovog imena nije bilo…Tada je mladi Bešić već pokazao zrelo razmišljanje te je kazao:

“Poštujem svaku odluku selektora. Uvijek sam davao maksimum za dres sa državnim grbom koji je za mene svetinja. Tako će biti i u budućnosti. Svoju ljubav prema državi pokazao sam kada sam odabrao BiH, a ne Njemačku, iako sam imao ponudu Elfa. Uvijek ću se odazvati pozivu u nacionalni tim”. Sada njega svi poštuju, a Jagodić nije štedio riječi hvale.

– Sve smo nesporazume riješili, jer da nismo ne bi se ovo desilo. Bešić je shvatio određene stvari koje su se dešavale tada, da nije dobro radio, a sigurno ni ja ni selektor Sušić niti jednog trenutka nismo njegov kvalitet zapostavljali. Bešić je bio standradni igrač mlade selekcije u prvom ciklusu. Nažalost, desile se se određene stvari koje nisu išle u prilog nikome. Ali, to je sve izglađeno u vrijeme i za dobrobit svih nas. Sada se to pokazuje kao ispravna stvar i Beša može biti otkrovljenje ovog Svjetskog prvenstva – kaže Jagodić za NAP.

Već naglas i javno mnogi ga vide kao budućeg kapitena Zmajeva, a Jagodić priznaje da ima liderske osobine.

– Naravno da je Bešić igrač budućnosti. Mi već sada imamo plejadu mladih igrača pred kojima je najmanje osam do deset godina zajedničkog igranja. To puno znači. I ko će biti predvodnik to će se vrlo brzo iskristalisati između njih. Ima Bešić liderske osobine, jer sam dugo radio s njim i to sam vidio. Naravno sad se i uozbiljio i sam je priznao da je prelaskom u Ferenvaroš “svario” u svojoj glavi neke stvari i sada se vidi da potpuno razmišlja o svemu. To mu se na najbolji način vraća. Svima nam je želja da uspije, ali on se nameće – kaže Jagodić.

Dalje potcrtava “nekadašnji prvi neprijatelj” Bešića da ga sada ne treba opterećivati ovim stvarima, a da ga treba realno pogurati prema sljedećim utakmicama.

– To znači da ostane na istom nivou. Jer mlade igrače pohvale znaju pokvariti, ali kod njega to neće ostaviti traga, jer pohvale kao što mogu pomoći mogu i odmoći. Ovo je realna pohvala i on to zaslužuje i veoma mi je drago da je tako – dodao je Jagodić za NAP.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo