Utorak, 18 svibnja, 2021

Vlasnici popularnog automobila se okupili na jednom mjestu: U Sarajevo stigli golfovi od “kece” do najnovijeg električnog modela

Nemojte propustiti

Ljubitelji Volkswagen Golfa iz cijele BiH jučer su se okupili u Sarajevu. Ovaj kompaktni automobil dosad je proizveden u sedam generacija (plus električna varijanta), a izložba golfova danas je organizirana ispred BBI centra. Prije i nakon izložbe vlasnici golfova su prodefilovali po cijelom gradu, a potom su im priznanja uručena na Vilsonovom šetalištu.

Golf je oduvijek bio i ostao najomiljeniji model u Bosni i Hercegovini, a najstariji automobil na izložbi u Sarajevu bio je iz 1977. godine. Podsjetimo, prva generacija golfa počela se prodavati 1974., a dvije godine kasnije dobila je i sportsku GTI izvedbu, koja je bila opremljena 1.6-litrenim benzinskim motorom snage 110 KS. Kabriolet se prodavao od 1979. do 1993. godine, i sa nešto manje od 390 hiljada prodanih primjeraka bio je najprodavaniji kabriolet na svijetu.

– Sigurno je da bi imali puno više automobila iz cijelog regiona da nismo morali pomjerati termin održavanja izložbe. Zbog nekoliko sličnih takmičenja u Hrvatskoj i Srbiji nisu došli brojni gosti. Ipak, danas smo u Sarajevu imali sve modele golfova, od popularnog keca do sedmice, a i tu je jedan električni golf. Imamo nekoliko golfova koji su proizvedeni u TAS-u u Vogošći 1977. godine, a i jednog kabrioleta – kaže organizator izložbe Mirko Gerh.

Među vlasnicima popularnih četverotočkaša bila je i jedna dama, Ljiljana Džafić iz Sarajeva.

– Golf je za naše uslove i cestu najbolji automobil. To potvrđuje i broj ovih automobila na našim cestama. Golf vozim dugi niz godina i nikada me nije izdao. Volkswagen je sa ovim automobilom napravio pun pogodak. Pošto radim kao instruktorica vožnje, dosta vremena provodim u svom golfu 7 i preporučila bih ga svim ženama – konstatuje Ljiljana.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo