Subota, 4 prosinca, 2021

Vlasnik lanca pekara ‘Manja’ tvrdi da ga u Federaciji bojkotuju: ‘Rekli su mi – neće da pomažu firmu iz RS’

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

– Nama to nije smetalo. Moja poruka je da se ne trebamo tako ponašati. Naravno, ne trebamo nikoga ni prisiljavati da kupuje tamo gdje mu ne odgovara.

Vlasnik lanca pekara “Manja” Saša Trivić objavio je na svom Twitter nalogu da su dvije firme iz FBiH prekinule saradnju s ovom pekarom.

Kako je Trivić naveo, firme iz FBiH su nevele da ne žele pomagati RS.

– Dvije firme iz Federacije prekinule su saradnju sa nama pod obrazloženjem da neće da pomažu RS. Trebao bi im neko javiti da Federacija prodaje više robe u RS nego RS u Federaciji – naveo je Trivić.

– Evidentno je da politička situacija u Bosni i Hercegovini neke pojedince tjera da razmišljaju na taj način. Mislim da nije dobro da se to radi na taj način, trebamo biti jedinstveno tržište, trebamo se zajedno udruživati, a nikako se cijepati. Mislim da nije dobro da politika utječe na ekonomske odluke. Naravno, svako ima pravo da odlučuje gdje će i šta će kupiti, ali to nije dobro za privredu BiH. Ne bi trebali dozvoliti da politička prepucavanja utječu na ekonomske odnose – prokomentarisao je Trivić za Avaz.

Istakao je da je su mu prošle nedjelje rekli da neće da pomažu firmu iz RS.

– Nama to nije smetalo. Moja poruka je da se ne trebamo tako ponašati. Naravno, ne trebamo nikoga ni prisiljavati da kupuje tamo gdje mu ne odgovara. Naši najveći dobavljači su iz FBiH, ne razmišljamo na takav način. Svako cjepkanje ekonomije loše utječe na sve, zaključuje Trivić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo