Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021

Vlast najavila vraćanje lockdowna zbog neodgovornog ponašanja građana

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

SLOVENIJA – “Kao rezultat neodgovornog ponašanja, a ne policije ili vlade, vlada će možda morati da bude primorana da vrati lockdown”, kazao je Janša

Slovenački premijer Janez Janša okrivio je jučer građanske proteste početkom oktobra protiv Covid propusnica za povećanje broja oboljelih od koronavirusa.

Janša je odgovarao na pitanja poslanika o upotrebi policijske sile protiv demonstranata, uključujući i korištenje suzavca i vodenih topova, prenio je AP.

Premijer Slovenije je branio policijske akcije, optuživši demonstrante da su napali policiju.

“Povrijeđeno je 44 policajaca, a neki demonstranti su pretrpjeli lakše povrede. Jasno je ko je izazivao nerede”, dodao je Janša.

Oko 25 demonstranata je pritvoreno, a nekoliko ih je povrijeđeno ili hospitalizovano, većina zbog udisanja suzavca.

Novinar AP-a je poprskan vodenim topom i pogođen u glavu nepoznatim objektom tokom policijske intervencije.

Janša je odbacio mogućnost da će doći do nastavka nasilja u Sloveniji kao posljedica policijske akcije protiv demonstranata, rekavši da će se umjesto toga nacija susresti sa nastavkom u broju novooboljelih.

“Kao rezultat neodgovornog ponašanja, a ne policije ili vlade, vlada će možda morati da bude primorana da vrati lockdown”, dodao je Janša, prenijela je agencija STA.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vulin danas u Istočnom Sarajevu, dolazi da podijeli djeci bojanke i slikovnice

Iz Ministarstva navode da će Vulinom i Krunićem, Osnovnu školu “Sveti Sava” posjetiti gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i...

Možda vas zanima i ovo