Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Voditelj uvrijedio doktorku Kisić-Tepavčević, zbog čega je odbila da mu odgovori na pitanje

Nemojte propustiti

Ja čak ni ne razumem ovo pitanje”, između ostalog rekla je dr Darija Kisić Tepavčević gostujući na B92, gdje je govorila o epidemiji korona virusa.

Naime, na samom početku razgovora u okvru emisije “Fokus” u kojoj je centralna tema bio COVID-19, dr Kisić se suočila sa u najmanju ruku nepristojnim pitanjem, koje je, slučajno ili namjerno, sugerisalo da to što je neko žena, ne znači da u isto vrijeme može da bude i dobar stručnjak.

“Pre nego što počnemo razgovor na bilo koju… odnosno o bilo čemu drugom, hoću da vas pitam kako je pala odluka da jedna dama ode u Niš, uz ministra Nedimovića kada je najteže? Dakle, mnogi se pitaju zar to nije mogao da bude neko iz struke, ali muškog pola. Naravno, uz svo poštovanje damama vezano za rodnu ravnopravnost i tako dalje, ali ovo je nešto najbliže ratnom stanju, pa vas pitam, na liniju fronta je otišla jedna žena” rekao je voditelj Oliver Jakšić.

“Ja čak ni ne razumem ovo pitanje. Kakve veze ima kog je ko pola, bitno je kojoj struci pripada i koliko može da momogne u datom momentu – odgovorila je dr Kisić.

Međutim voditelj je nastavio u istom tonu, uz novo pitanje na istu temu:

“Niste se nijednog trenutka dvoumili kada su vam rekli da biste trebali da idete u Niš”

“Ni ovo pitanje ne razumem” ponovo je odgovorila dr Kisić, epidemiolog, zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” i članica Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo