Petak, 15 listopada, 2021

Vogošća: Zmija u “kućnoj posjeti”

Nemojte propustiti

Sead Kuloglija iz vogošćanskog naselja Orahov brijeg nemalo je bio iznenađen kada je, prije nekoliko dana, u gnijezdu kojeg su u potkrovlju njegove kuće u ulici Branilaca Hotonja bb sagradile ptice, ugledao zmiju.

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

– U pokušaju da je otjeram kako ne bi jela ptičija jaja ona je pobjegla u moju kuću. Činio sam sve da je odstranim iz kuće, no nije bilo rezultata. Ona se toliko osilila da se znala, prosto, izležavavati na gredi uz potkrovlje. Obzirom da se radilo o zmiji koja je bila duža od jednog metra zatražio sam pomoć nadležnih službi, priča Sead Kuloglija.

Među prvima mu je u pomoć priteklo osoblje firme „Sanitacija“ iz Sarajeva.

“Oni nisu uspjeli zmiju odstraniti iz mog stambenog objekta već su, nakon rušenja ptičijeg gnijezda, na grede uz potkrovlje postavili neke mirise zbog kojih će ona morati izaći vani. Za tu uslugu naplatili su mi 150 KM. Od tog trenutka više ne viđam zmiju kako izviruje iz mog potkrovlja. Međutim, strah da će se ona opet pojaviti nije nestao”, zaključuje Kuloglija.

(Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo