Ponedjeljak, 25 siječnja, 2021

Vojin Mijatović: “Ja sam i Srbin, ali i Bosanac! Došlo je vrijeme da Bosna i Hercegovina pokaže da ima svoju kičmu”

Nemojte propustiti

Stiglo upozorenje: “Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći”

"Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći", kazao je...

Sjećate li se “kioska od 253.000 KM”? Evo koliko ustvari košta: Muzur objavio nalaz vještaka, vrijednost čak 10 puta manja!

Predsjednik turističke zajednice KS Nermin Muzur podsjetio je na ovaj slučaj i objavio nalaz vještaka građevinske struke kao dokaz...

Ostvaruju se najcrnji snovi Dragana Čovića: Domovinski pokret Miroslava Škore osnovao stranku u BiH, žele biti prva opcija Hrvatima, čeka se Diana Zelenika

Sjedište novoosnovane stranke je u Livnu, a time su, kaže Slavko Andačić, željeli poslati znakovitu poruku, jer je taj...

Meteorolog Face TV-a Nedim Sladić objavio novu prognozu vremena koja se mnogima neće dopasti: Zima se ponovo vraća

Meteorolog Face TV Nedim Sladić navodi da večeras dolazi do produbljivanja visinske doline nad Đenovskim zaljevom s kojim će...

Vojin Mijatović potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine sinoć je gostovao na FACE TV-u kod Senada Hadžifejzovića.

Mijatović je kazao na samom početku Senadu da mu je nešto puno Srba u gostima, te da je vrijeme da bude jedan koji je Bosanac, na šta je Senad pitao da li je on Srbin.

“Ja sam i Srbin, ali i Bosanac”, rekao je on.

Mijatović je prvi rekao da nema zastave države BiH na sastanku Lavrova i Dodika i prvi poručio Komšiću i Džaferoviću: Otkažite susret s Lavrovom, te je prvi koji je pozvao SIPA-u, OSA i Tužilaštvu BiH da istraže odakle je došla ikona koju je Dodik poklonio Lavrovu.

“Nije ovo prvi put Miloradu Dodiku da ne poštuje BiH. Ono što je posebno čudno da ni Željko ni Šefik nisu znali koji je protokol, postavlja se pitanje da nismo reagovali tada kao SDP i ja kao potpredsjednik da li bi oni reagovali kako su reagovali. Na kraju ovo je jedina ispravna reakcija, te smo konačno pokazali da je ovo jedna nezavisna zemlja, te da se mora znati red kada dolazite kao gost”, poručio je Mijatović.

On smatra da mi moramo prvo našim Lavorvima kazati “Njet”, pa onda ovim velikim Lavorvima.

Mijatović je kazao da je Milorad Dodik krenuo u političko samospaljivanje.

“Dodik se pokazao kao odličan igrač i Rusije i Amerike. Dobro on isporučio šta traže i jedni i drugi. Evidentno je da američka administracija ima značajan politčki dominantan uticaj u BiH, a da Rusi imaju neku drugu vrstu interesa. Hajde da ne mistifikujemo taj ruski interes, nego pojedinih oligarha koje Dodik zastupa očigledno.

Mi nismo doživjeli investiciju zvanične Rusije, već poprilično sumnjivih investicija, raznoraznih oligarha iz Rusije s kojima je Dodik viđan. On je sada korisni idiot ruske spoljne politike, čisto da smeta Amerikancima i EU. A onda i ovi u Sarajevu koji su sa njim u koaliciji, koji kao brane BiH od Rusije. Naš narod nema da jede zato što mi krademo, a ne ni Lavrov ni Putin. Upravo su u koalicji ti koji poginuše za zaštitu, a čine većinu na raznim nivoima”, kazao je Mijatović.

Pogledajte ostatak gostovanja Mijatovića na FACE-u.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Sahranili” penzionerku koja je preminula od koronavirusa, nakon 10 dana žena se pojavila kod kuće živa i zdrava

Španjolka za koju je porodica vjerovala da je umrla od koronavirusa iznenadila je svoju rodbinu vrativši se kući devet...

Možda vas zanima i ovo