Ponedjeljak, 25 siječnja, 2021

Vojin Mijatović ne odustaje: Ponovo traži da Draško Stanivuković na zgradu Gradske uprave postavi zastavu BiH i poručuje mu ovo!

Nemojte propustiti

Christian Schwarz Schilling poručuje: Njemačka preuzima inicijativu u BiH, konačno!

Njemačka je 20. januara i službeno objavila kandidaturu bivšeg ministra poljoprivrede Christiana Schmidta za visokog predstavnika u BiH. Konačno!,...

U potrazi za dobrim vijestima: Federalni krizni štab mogao bi ublažiti mjere, razmatra se mogućnost popuštanja epidemioloških mjera u narednom periodu

U Kriznom štabu Federalnog ministarstva zdravstva trenutno se razmatra mogućnost popuštanja epidemioloških mjera u narednom periodu. Kako se saznaje od...

CIK jednoglasno pozvao Tužiteljstvo BiH: Pokrenite postupak protiv Milorada Dodika

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik u dva navrata je brutalno vrijeđao članicu Centralne izborne komisije BiH,...

Doktor Šeranić: Vakcina ne štiti od zaraze, u planu je otvaranje vakcinalnih punktova

Da bi se postigla neophodna masovna imunizacija, kaže Šeranić, međunarodne organizacije preporučuju da je u prvom turnusu potrebno vakcinisati...

– Gradonačelnik ima ispred sebe četiri godine pa ćemo da vidimo. Brzo će splasnuti ove populističke početne priče i moraćemo da se susretnemo sa realnošću.

Smatram da sam postavio sasvim legitimno i normalno pitanje novoizabranom gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću, kazao je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, komentarišući pitanje postavljanja zastave BiH ispred zgrade Gradske uprave u Banjaluci.

Naglašava da je Banjaluka drugi grad po veličini u BiH, a poznata je politika SNSD do sada, kako kaže, a to je negiranje države Bosne i Hercegovine.

– Smatram da Draško Stanivuković, kao novoizabrani gradonačelnik ima progresivniju i legitimniju politiku i da će se držati Ustava zemlje u kojoj živi. Negdje sam pročitao da je odgovorio da će zastava Bosne i Hercegovine biti istaknuta kada ja pobijedim za gradonačelnika, što predstavlja, nažalost, klasičan politikanski odgovor, a pogotovo sa stanovišta da smo i mi kao SDP BiH učestvovali sa 2.100 glasova u njegovoj pobjedi, te nismo htjeli ići sa kandidatom za gradonačelnika bez obzira što smo bili svjesni da ni blizu ne možemo pobijediti za tu poziciju – kaže Mijatović.

Dodaje da su donijeli odluku da ne idu sa kandidatom jer treći kandidat bi sigurno odnio dio glasova.

– Dali smo mu podršku kao mladom čovjeku koji može da otvori Banjaluku i može da pobijedi Igora Radojičića. Eto dogodilo se, pobijedio je, ja mu zaista želim sreću u radu, ali kao što ni SNSD i Radojičića nisam amnestirao od javnih pitanja, neću ni njega. Moji politički stavovi su vrlo jasni, oni su u skladu sa Ustavom ove države, Ustavom koji podjednako važi za sve i mene i Draška i sve građane ove države. Kvazi nacionalni populizam ne praštam nikome pa neću ni njemu – rekao je Mijatović za za Federalnu.

Dodaje da je vrijeme ispred nas, pa će svi vidjeti ima li rezultata ili će se u Banjaluci hraniti „rijaliti politikom zasnovanoj na kvazi nacionalnim pitanjima“.

– Gradonačelnik ima ispred sebe četiri godine pa ćemo da vidimo. Brzo će splasnuti ove populističke početne priče i moraćemo da se susretnemo sa realnošću. Budžet Grada je katastrofalan, kriminal i korupcija odavno caruju Gradskom upravom, privreda je u katastrofalnom stanju, sport, kultura su na ivici opstanka u Banjaluci. Gradonačelnik nema skupštinsku većinu to je već svima jasno, kako funkcionirati u svemu tome videćemo – kaže Mijatović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Izetbegović: Navikao sam da srbijanski i političari iz RS-a namjerno izvrću i pogrešno tumače moje izjave kako bi me predstavili kao “neprijatelja srpskog naroda”

Nakon velikog broja reakcija koje su pristigle mahom iz manjeg bh. entiteta Republika Srpska nakon gostovanja u "Dnevniku" Federalne...

Možda vas zanima i ovo