Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Vojin Mijatović osumnjičen u slučaju zloupotrebe teške sedam miliona

Preporučeno

Mijatović je na Facebooku između ostalog napisao da odbacuje sve optužbe kao neosnovane i zlonamerne koje služe, kako kaže isključivo kao politički progon.

Protiv Vojina Mijatovića, potpredsjednika SDP-a i Brane Miloševića banjalučka policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj zbog zloupotrebe službenog položaja.

Mijatović je osumnjičen da je krivično djelo počinio kao direktor Ekonomskog instituta u Banjaluci.

“Lice V.M. se sumnjiči da je obavljajući poslove direktora javnog preduzeća u Banjaluci, iskoristio svoj položaj na način da je angažovalo neovlaštena lica koja su izvršila vještačenje, a što je suprotno Zakonu o vještacima Republike Srpske, a nakon čega je i potpisao nalaz i mišljenje koji su sačinila navedena lica”, navodi se u saopštenju policije.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

Dodaju da B.M. sumnjiče da je navedeno krivično djelo počinio u toku 2016. godine obavljajući poslove direktora akcionarskog društva iz Banjaluke, zloupotrebom službenog položaja, društvu ograničene odgovornosti iz Banjaluke pribavilo protivpravnu imovinsku koristi u iznosu od 7.077.524,48 KM.

Kako nezvanično saznajemo, Miloševića terete da je krivično djelo počinio dok je je bio direktor “Metala”, a to preduzeće tužio je “Banjalučki velesajam”.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

“Za Miloševića se sumnja da je prihvatio tužbeni zahtjev za iznos od oko sedam milona bez odluke upravnog odbora, a dalje je za potrebe vještačenja angažovao Ekonomski institut na čijem čelu je bio Mijatović”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Kako je pojasnio naš izvor, za Mijatovića se sumnja da je potom angažovao vještake koji nisu na listi, a njihove izvještaje je potpisao, te je na osnovu toga donesena presuda Okružnog privrednog suda u korist “Banjalučkog velesajma”.

Upravo se čita:  Ne krčmi imovinu samo RS: Neum se upisao kao vlasnik bh. otoka

Mijatović je na Facebooku između ostalog napisao da odbacuje sve optužbe kao neosnovane i zlonamerne koje služe, kako kaže isključivo kao politički progon.

“Stojim na raspolaganju svim istražnim organima u Bosni i Hercegovini za sve što treba i bez ikakve sumnje.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas