Petak, 21 siječnja, 2022

Vojin Mijatović poručio: Završen Dodikov cirkus, obožavaoci režima mogu se vratiti gledanju Zadruge

Nemojte propustiti

Vojin Mijatović je poručio da “sila nad manjinom pokazuje slabost, a nikako moć”,

Potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović oglasio se na svom Twitter nalogu nakon što je u bh. entitetu RS obilježen 9. januar.

– Završen je još jedan Dodikov cirkus, broj građana koji su došli da gledaju cirkus govori sve. Obožavaoci režima mogu se sada vratiti gledanju Zadruge, popunjavanju formulara za radne vize, i još kojoj plati na budžetu, jer brzo ide kraj cirkusa para više nema, a neće ni biti, poručio je Mijatović.

Mijatović je, podsjećamo, pisao i povodom jučerašnjih nacionalističkih ispada i provokacija na ulicama Janje, Doboja, Gacka, Višegrada, Prijedora, Foče…, a povodom obilježavanja neustavnog dana RS-a u manjem bh. enitetu.

Mijatović je poručio da “sila nad manjinom pokazuje slabost, a nikako moć”, te da su oni koji ćute saučesnici i da takvi ispadi predstavljaju veliku sramotu srpskog naroda.

Kaže da je sva ta scenografija dio plana režima Milorada Dodika da se situacija radikalizuje i da svoj decenijski kriminal i politički kraj prekrije izazivanjem etničkih sukoba.

Više s weba

Izdvajamo

Tužilaštvo BiH od Ukrajine zatražilo dokumentaciju za aferu Ikona

Tužilaštvo BiH je formiralo predmet i od tada je saslušan određen broj svjedoka, među kojima je bio i Dodik. Tužilaštvo...

Možda vas zanima i ovo