Srijeda, 6 srpnja, 2022

Vojin Mijatović se obrušio na Elmedina Konakovića: Na režimskom RTRS-u podrži torovsku podjelu, vrijeme je za pospremanje!

Nemojte propustiti

Potpredsjednik SDP-a je nakon istupa predsjednika Naroda i pravde napisao na Twitteru da je Konaković na režimskom RTRS-u podržao “torovsku podjelu” u Bosni i Hercegovini.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oštro je reagirao na sinoćenje gostovanje predsjednika Naroda i pravde (NiP) Elmedina Konaković u emisiji Telering na RTRS-u.

Mijatović je, čini se, Konakoviću zamjerio što je tokom gostovanja rekao da podržava izmjene Izbornog zakona BiH po modelu koji zagovara predsjednik HDZ-a Dragan Čović, rekavši da “nije u redu da Bošnjaci Hrvatima biraju člana Predsjedništva BiH”.

Potpredsjednik SDP-a je ovim povodom napisao na Twitteru da je Konaković na režimskom RTRS-u podržao “torovsku podjelu” u Bosni i Hercegovini.

-Tri godine ginemo u Banjoj Luci za građansku državu, od početne podrške koju je SDP BiH kao građanska partija od 146 glasova imao, došli smo do 2.100 glasova za tri godine. A onda sinoć na režimskom RTRS-u naš koalicioni partner iz Sarajeva podrži torovsku podjelu. (Stranka Elmedina Konakovića, Narod i pravda u koaliciji je sa SDP-om i Našom strankom, Op.a.) Vrijeme je za pospremanje!, napisao je Mijatović na Twitteru.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nakon dugog toplotnog talasa u BiH slijedi velika promjena, najavljeno i nevrijeme

Danas u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima nešto više oblaka se očekuje u...

Možda vas zanima i ovo