Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Vojin Mijatović tvrdi: Milorad Dodik neće mirno sići sa vlasti, spreman je narod povesti u problem, njegov kraj je isti kao Miloševićev

Autor:N1

Nemojte propustiti

Dodiku više nije interes novac, on toga ima previše. On ne može da zamisli život bez moći, smatra banjalučki političar i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović smatra da je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik umjesto principa izabrao bogatstvo, komentarišući tako Dodika koji je kada je ušao u svijet politike proglašavan “daškom svježine” a nakon toga postao srpski nacionalista.

-Bit će potrebna duboka analiza i vrijeme će pokazati šta su stvarni uzročnici te priče. Umjesto principa, on je izabrao bogatstvo i onda više nije bilo povratka, komentarisao je Mijatović.

Kazao je i da Dodik nije došao do kraja sa pričom o otcjepljenju bh. entiteta Republika Srpska, te da je ranije bilo istih principa na Balkanu koji nisu mogli da se zaustave.

-Taj kraj je njegov kraj, isti kao Miloševićev. Imao je priliku poslije opštih izbora da stane i da promijeni priču. Da je promijenio bile bi mu oproštene neke stvari, ali on ide do kraja i ušao je u proces samospaljivanja iz kog nema povratka, istakao je te rekao kako s Dodikom nema kontakta zadnjih 13 godina.

O tome da li će Dodik mirno sići s vlasti, Mijatović je rekao da je to teško.

-Nije niko mirno od takvih otišao s vlasti. Dodiku više nije interes novac, on toga ima previše. On ne može da zamisli život bez moći, naveo je potpredsjednik SDP-a gostujući na N1.

Naveo je i da se boji da bi iz tog razloga što ne može bez moći, Dodik biti spreman da povede narod u problem, ali ne u smislu rata.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Turković: Lavrov rekao da BiH nikad neće dobiti kandidatski status

Bosna i Hercegovina zaslužuje kandidatski status za Evropsku uniju. Sa tom porukom Bisera Turković, šefica diplomatije BiH, doputovala je...

Možda vas zanima i ovo