Subota, 28 siječnja, 2023

Vojin Mitrović nije više državni ministar, funkciju privremeno preuzeo Nedžad Branković

Nemojte propustiti

Dosadašnji ministar prometa i komunikacija Vojin Mitrović razriješen je ove funkcije nakon što je danas imenovan za ministra privrede i poduzetništva u Vladi RS.

Ministarstvo prometa i komunikacija će do imenovanja novog saziva Vijeća ministara voditi Nedžad Branković, Mitrovićev sada već bivši zamjenik potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Nakon imenovanja za ministra u Vladi RS, Mitrović je podnio ostavku Zoranu Tegeltiji, predsjedavajućem Vijeća ministara BiH.

Još uvijek nije poznato ko će u novom mandatu Vijeća ministara doći na čelo Ministarstva prometa i komunikacija.

Prema nezvaničnim informacijama, ovo ministarstvo će pripasti strankama ‘osmorke’.

Kada je riječ o ostalim pozicijama u Vijeću ministara, ministar vanjskih poslova će najvjerovatnije biti Elmedin Konaković (NIP), ministar sigurnosti Nenad Nešić (DNS).

Kada je riječ o Ministarstvu odbrane, na čelu ministarstva bi mogao biti Zukan Helez (SDP). Novi ministar finansija će biti Zoran Tegeltija (SNSD). Staša Košarac će ostati na poziciji ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Ministarstvo finansija i ministarstvo civilnih poslova će pripasti HDZ-u, ali se još uvijek ne znaju imena kandidata. Predsjedavajuća Vijeća ministara će biti Borjana Krišto, također iz HDZ-a.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo