Utorak, 29 rujna, 2020

Vojislav Šešelj vozi automobil od 140.000 eura: Novac mu sestra donijela u vreći?

Nemojte propustiti

Vlada Hrvatske: Snažna potpora europskom i reformskom putu Bosne i Hercegovine

- Na sastanku je bilo riječi i o situaciji u susjedstvu, gospodarskoj suradnji, investicijama, zajedničkim prekograničnim projektima, s obzirom...

Sebija Izetbegović parkirala Mercedes nasred trotoara u Titovoj ulici dok je bila u šopingu

Čitalac Raporta poslao je fotografije na kojima se vidi kako je Izetbegović parkirala svoj terenac Mercedes na trotoaru dok...

Ipak loše vijesti za naše građane: S testovima na koronu urađenim u Bosni i Hercegovini neće se moći ući u Sloveniju!

- Testovi iz trećih zemalja, kao što je Bosna i Hercegovina, ne vrijede barem zasad, iako to bi se...

Slijedi li preokret u aferi “Respiratori”: Hoće li pasti optužnica protiv Hodžića, Solaka, Novalića i Zolaka!?

Institut za mjeriteljstvo BiH utvrdio je da su respiratori stacionarni i da se mogu koristiti za intenzivnu njegu...

Blic je u utorak pokušao od Šešelja dobiti odgovore na pitanje odakle mu novac za jedan od najskupljih automobila te što će mu takav auto. On im je odgovorio prijetnjom.

Vojislav Šešelj vozi ili ga voze u skupom Range Roveru, čiji su uobičajeni kupci britanska i arapska aristokracija te oni iz jet seta koji taj automobil biraju zbog njegove atraktivnosti

Pravomoćno osuđeni srpski ratni zločinac Vojislav Šešelj vozi automobil Range Rover Autobiography vrijedan 140.000 eura, a luksuzni automobil platila je njegova sestra Dragica.

Kako javlja Blic, Šešelj vozi ili ga voze u skupom Range Roveru, čiji su uobičajeni kupci britanska i arapska aristokracija te oni iz jet seta koji taj automobil biraju zbog njegove atraktivnosti.

Šešelj kao šef Srpske radikalne stranke ima prijavljena dva prihoda – skupštinsku plaću od 104.000 dinara i penziju od 43.000 dinara. To je nešto malo više od 2,400 KM.


Šešelj bi, prema tim prihodima, za taj automobil trebao štedjeti 10 godina, i to ako sav novac koji zaradi odmah stavi sa strane. S druge strane, ako bi građanin Srbije s prosječnom tamošnjom plaćom poželio kupiti ovaj Range Rover, trebao bi živjeti od zraka cijelih 25 godina.

Kako piše “Blic“, luksuzni automobil je platila Šešeljeva sestra Dragica. Blicov izvor navodi da je 140 hiljada eura donijela u vreći.


“Sestra Dragica je pokriće, da ne ide Šešelj osobno. Naravno da auto nije kupila sebi ili za stranku. Automobil je kupljen za Šešelja”, navodi izvor.

Dodaje da novac sigurno nije sestrin.

“Otkud njoj? Ona je zadužena za finansije, bavi se blagajničkim poslovima i prijemom članarina. Nije mogla skupiti za auto čak ni da je uzela sve članarine iz stranke”, rekao je Blicov izvor.

Šešelj zaprijetio novinarima

Ovaj list dalje piše kako su Šešeljev auto već primijetili svi u Skupštini Srbije jer ne izlazi iz njega te da riječ o modelu rijetkom na tržištu za koji postoji lista čekanja ako se kupuje nov.

Blic je u utorak pokušao od Šešelja dobiti odgovore na pitanje odakle mu novac za jedan od najskupljih automobila te što će mu takav auto. On im je odgovorio jezivom prijetnjom.

“Zašto me zovete?” pitao je Šešelj novinare Blica nakon što se isprva nije javio na telefon. Kada su ga pitali kada je i kako kupio automobil, Šešelj je rekao da neće na to odgovoriti.

Na pitanje novinara zašto ne želi odgovarati na pitanja u vezi s automobilom, Šešelj je rekao: “Ne dajem izjave za Blic”, a potom i glasnijim tonom zaprijetio.

“Kad dođem u Blic, ostavit ću krvave tragove za sobom”, zaprijetio je i poklopio slušalicu.

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

Vlada Hrvatske: Snažna potpora europskom i reformskom putu Bosne i Hercegovine

- Na sastanku je bilo riječi i o situaciji u susjedstvu, gospodarskoj suradnji, investicijama, zajedničkim prekograničnim projektima, s obzirom...

Sebija Izetbegović parkirala Mercedes nasred trotoara u Titovoj ulici dok je...

Čitalac Raporta poslao je fotografije na kojima se vidi kako je Izetbegović parkirala svoj terenac Mercedes na trotoaru dok je obavila kupovinu. Sebija Izetbegović, direktorica...

Dodik reagovao na istup Schwarz-Schillinga: On je pobornik muslimanske politike, ali...

Prema Dodikovim riječima, svaka promjena u BiH je moguća isključivo i samo ako se dogovore dvije strane, a to su Republika Srpska i FBiH. Član...

Nema više zapošljavanja u kantonalne institucije

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je danas zaključak zastupnice Naroda i Pravde Danijele Kristić kojim se zabranjuje Vladi KS i resornim ministarstvima da daje saglasnost...

Slučaj u BiH: Policajac s bratom napao kolegu u uniformi

Kod Peđe A., Tarika M.i Bojana Ž. utvrđeno je prisustvo alkohola, s tim da je Bojan Ž. odbio da se podvrgne testiranju na opojne...

Možda vas zanima i ovo