Utorak, 27 srpnja, 2021

Vojislav Šešelj vozi automobil od 140.000 eura: Novac mu sestra donijela u vreći?

Nemojte propustiti

Blic je u utorak pokušao od Šešelja dobiti odgovore na pitanje odakle mu novac za jedan od najskupljih automobila te što će mu takav auto. On im je odgovorio prijetnjom.

Vojislav Šešelj vozi ili ga voze u skupom Range Roveru, čiji su uobičajeni kupci britanska i arapska aristokracija te oni iz jet seta koji taj automobil biraju zbog njegove atraktivnosti

Pravomoćno osuđeni srpski ratni zločinac Vojislav Šešelj vozi automobil Range Rover Autobiography vrijedan 140.000 eura, a luksuzni automobil platila je njegova sestra Dragica.

Kako javlja Blic, Šešelj vozi ili ga voze u skupom Range Roveru, čiji su uobičajeni kupci britanska i arapska aristokracija te oni iz jet seta koji taj automobil biraju zbog njegove atraktivnosti.

Šešelj kao šef Srpske radikalne stranke ima prijavljena dva prihoda – skupštinsku plaću od 104.000 dinara i penziju od 43.000 dinara. To je nešto malo više od 2,400 KM.

Šešelj bi, prema tim prihodima, za taj automobil trebao štedjeti 10 godina, i to ako sav novac koji zaradi odmah stavi sa strane. S druge strane, ako bi građanin Srbije s prosječnom tamošnjom plaćom poželio kupiti ovaj Range Rover, trebao bi živjeti od zraka cijelih 25 godina.

Kako piše “Blic“, luksuzni automobil je platila Šešeljeva sestra Dragica. Blicov izvor navodi da je 140 hiljada eura donijela u vreći.

“Sestra Dragica je pokriće, da ne ide Šešelj osobno. Naravno da auto nije kupila sebi ili za stranku. Automobil je kupljen za Šešelja”, navodi izvor.

Dodaje da novac sigurno nije sestrin.

“Otkud njoj? Ona je zadužena za finansije, bavi se blagajničkim poslovima i prijemom članarina. Nije mogla skupiti za auto čak ni da je uzela sve članarine iz stranke”, rekao je Blicov izvor.

Šešelj zaprijetio novinarima

Ovaj list dalje piše kako su Šešeljev auto već primijetili svi u Skupštini Srbije jer ne izlazi iz njega te da riječ o modelu rijetkom na tržištu za koji postoji lista čekanja ako se kupuje nov.

Blic je u utorak pokušao od Šešelja dobiti odgovore na pitanje odakle mu novac za jedan od najskupljih automobila te što će mu takav auto. On im je odgovorio jezivom prijetnjom.

“Zašto me zovete?” pitao je Šešelj novinare Blica nakon što se isprva nije javio na telefon. Kada su ga pitali kada je i kako kupio automobil, Šešelj je rekao da neće na to odgovoriti.

Na pitanje novinara zašto ne želi odgovarati na pitanja u vezi s automobilom, Šešelj je rekao: “Ne dajem izjave za Blic”, a potom i glasnijim tonom zaprijetio.

“Kad dođem u Blic, ostavit ću krvave tragove za sobom”, zaprijetio je i poklopio slušalicu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo