Srijeda, 6 prosinca, 2023

Vojni analitičar: Ruske snage će moći djelovati još oko mjesec dana

Preporučeno

Na pitanje ima li šanse za pregovore, rekao je: “Nema šanse za pregovore barem idućih šest mjeseci. Putin pokušava podijeliti Zapad prijetnjama. Putin očekuje neke rezultate, minimalnu pobjedu i nada se da će se raspasti jedinstvo Zapada.”

Vojni analitičar Robert Barić gostovao je na N1 televiziji te komentirao situaciju u Ukrajini. Ocjenjuje da su obje strane u ratu iscrpljene.

“I ruska strana uči na pogreškama. Ofenziva koja je počela 18. travnja nije dala tražene rezultate, stalno je smanjivanje razine ruskih ambicija”, rekao je Barić i dodao:

Upravo se čita:  Haos u Njemačkoj: Ledena kiša i hladno vrijeme, poginule tri osobe

“Rusi su se fokusirali na minimalistički cilj – zauzeti područje Luhanska i Severodonjecka. U idućih nekoliko dana Ukrajina će morati imati izbor – braniti ovaj dio ili se povući. U ruskoj vojsci postoji tradicija, snaga za dublje prodore s nekoliko divizija. Ovdje su snage manje”, rekao je.

“Ukrajinci se bore fantastično, ali su iscrpljeni”

“Rusi napreduju tako da ne izlaze iz topničke dometne potpore, to je sirijska taktika. Ukrajinci se bore fantastično, ali iscrpljeni su. Nema smisla da ih žrtvuju u Severodonjecku kao što su napravili s Mariupoljem. Ipak, ruski prodor je i dalje spor, to nije ni slika onoga što je radila Crvena armija.”

Upravo se čita:  Hitno provjerite stanje na računu ako ste dizali novac na bankomatima ove njemačke banke!

Dodaje da u ruskim redovima nema kohezije, no i da objema stranama treba pauza.

“Moral ruskih snaga je ekstremno nizak”

“Ruske snage će, čini mi se, moći djelovati još oko mjesec dana. Iscrpljeni su. Tu nema kohezije, pitanje je koliko mogu trpjeti gubitke. Sad je naglasak na Donbasu, očito je cilj osvojiti kompletno Luhansk. Obje strane će morati napraviti pauzu. I moral ruskih snaga je ekstremno nizak. Izazov je za Rusiju koliko će im trebati za revitalizaciju jer ovo nije kraj”, navodi.

Upravo se čita:  Supruga šefa ukrajinske vojne obavještajne službe otrovana teškim metalima!?

Na pitanje ima li šanse za pregovore, rekao je: “Nema šanse za pregovore barem idućih šest mjeseci. Putin pokušava podijeliti Zapad prijetnjama. Putin očekuje neke rezultate, minimalnu pobjedu i nada se da će se raspasti jedinstvo Zapada.”

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo