Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Vojni avion iznad Banjaluke i Laktaša razbjesnio Dodika: Mi na ovo ne možemo da utičemo

Autor:Srna

Preporučeno

“Mi ne možemo da na ovo utičemo, ali izražavamo duboki protest zbog ovakvog grubog kršenja granica BiH. Nije opravdanje ni to da se ovo svrstava u redovne aktivnosti Eufora niti da se opravdava nekim članovima Dejtonskog mirovnog sporazuma”, istakao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da su danas grubo prekršene granice BiH preletima italijanskog vojnog aviona iznad Banjaluke i cijele Krajine, kao i da je to još jedan dokaz da je BiH međunarodni protektorat.

Dodik je napomenio da je komanda Eufor-a u BiH najavila da bi ovih dana trebalo da dođe do preleta francuskih vojnih aviona tipa “rafale” nad teritorijom BiH, ali da nije bilo nikakvih najava za nalete drugih vojnih aviona.

Upravo se čita:  Ne krčmi imovinu samo RS: Neum se upisao kao vlasnik bh. otoka

On je napomenuo da su građani Banjaluke, a i cijele Krajine, danas mogli da čuju i pročitaju vijest na raznim portalima da nebom iznad njih kruži italijanski vojni avion u nepoznatoj misiji i sa nepoznatom namjerom, te smatra da se s pravom zabrinuto pitaju o čemu se radi.

Naime, kako su objavili portali, na internet stranici “Flightradar24” se vidi da je riječ o avionu pod oznakom iam41188 italijanskih vazduhoplovnih snaga.

Dodik je za Srnu istakao da se postavlja opravdano pitanje šta taj avion radi iznad Krajine i za koga i u koje svrhe prikuplja podatke?

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

On je upitao da li je samo Krajina interesantno područje za izviđanje ili je cilj sasvim drukčiji?

“Želi li se ovim poslati neka poruka narodu Krajine u vrijeme ratnih dešavanja nad Ukrajinom i višemjesečnim političkim tenzijama u BiH”, pita Dodik.

Ako ovako mogu da nad teritorijom BiH nadlijeću razne strane letjelice, Dodik kaže da je onda opravdano pitanje opstanka suvereniteta BiH i da to predstavlja još jednu potvrdu o državi pod protektoratom međunarodne zajednice ili nekih organizacija koje nastupaju sa pozicije sile.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

“Mi ne možemo da na ovo utičemo, ali izražavamo duboki protest zbog ovakvog grubog kršenja granica BiH. Nije opravdanje ni to da se ovo svrstava u redovne aktivnosti Eufora niti da se opravdava nekim članovima Dejtonskog mirovnog sporazuma”, istakao je Dodik.

Predsjedništvo BiH, kako je istakao, o ovome nije obavješteno, a nije mu ni poznato da li je neko u BiH upoznat sa tim.

“Krajnje je vrijeme da se prestane ovako ponašati ili da se ukine ovakva BiH”, zaključio je Dodik.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas