Subota, 9 prosinca, 2023

Voljela bih da vidim tog čovjeka što tvrdi da sam ga mučila u logoru i da ga pitam: Dušo moja, što tako pričaš…?

Preporučeno

“To su sve izmišljotine. Ne znam zašto to ljudi pričaju. Nikad nikome nažao nisam učinila. Voljela bih da vidim tog čovjeka što tvrdi da sam ga mučila u logoru, da se pogledamo oči u oči i da ga pitam ‘Dušo moja, što tako pričaš'”, rekla je Hanka Paldum u izjavi za “Kurir”

Paldum: 'Dušo moja, što tako pričaš'  (Foto: Arhiv)
Paldum: ‘Dušo moja, što tako pričaš’ (Foto: Arhiv)

Taj list danas je objavio da je Paldum pjevačica o kojoj je srpski zarobljenik iz “Silosa” Goran Golub pričao kao poznatoj pjevačkoj divi iz Sarajeva koja ga je mučila u logoru.

Ta saznanja potvrdio je i Golubov advokat Dušan Tomić, piše Mondo.rs.

On je, kako prenosi taj list, rekao da je Hanka Paldum bila ‘strah i trepet u logoru na Igmanu’.

– Došla je do mog klijenta i pitala “Šta me gledaš”. Pošto joj on ništa nije odgovorio pjevačica ga je potom pitala “Jel bi ti mene da j….?” Goran je i dalje šutao. Onda mu je rekla da sjedne na pod i raširi noge. Svom snagom mu je nagazila na polni organ i počela da se smije na sav glas”, rekao je Tomić.

On je rekao da se tada pojavio i pjevač Dino Merlin koji je Golubu pritekao u pomoć, piše Kurir.

“Merlin je dijelio cigarete i vidio je šta se dogodilo. Došao je do zatvorenika među kojima je bio i Golub i zagrlio ih. Tada se Hanka smirila i otišla. Sada javno zahvaljujem Merlinu”, rekao je advokat.

Advokat Tomić za Novosti je juče rekao da će, vrlo brzo, pokrenuti postupak protiv pjevačice, „koja je, i po priči stražara iz tog vremena i njihovih šefova, bila baš miljenica Alijine vlasti u Sarajevu“, prenosi Mondo.
(Bh-index)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prve informacije nakon sudara: Vozilo u kojem je bio reis Kavazović učestvovalo u nesreći

Danas, 9. decembra, negdje oko 13 sati na putu Cazin-Bužim došlo je do manje saobraćajne nesreće. Kako je javio portal...

Možda vas zanima i ovo