Srijeda, 8 prosinca, 2021

Volonteri Crvenog Križa u Sarajevu u dvodnevnoj akciju prikupljanja hrane, higijenskih potrepština i novca

Nemojte propustiti

[wonderplugin_slider id=”399″]

U Sarajevu je danas počela akcija prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za socijalno ugrožene građane, javlja Anadolu Agency (AA).

Akciju realiziraju volonteri organizacija Crvenog križa općina Stari Grad, Centar, Novi Grad, Ilidža, Ilijaš, Vogošća i Trnovo.

Sabirna akcija se realizira u okviru obilježavanja Svjetskog dana i Nedjelje Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (od 8. do 15. maja.). Građani priloge mogu donirati volonterima CK na više lokacija u gradu, a neke od njih su tržni centar Konzum u Alti, dok se novčani prilozi kupovinom od 0,50 KM na području općine Centar mogu donirati ispred Konzuma u Alti, ispred Vječne vatre i ispred Gradske tržnice.

“Građani od hrane mogu donirati brašno, ulje i tjesteninu, a od higijenskih proizvoda toaletni papir, šampon i tome slično, odnosno one namirnice koje se neće kvariti i koje mogu dugo stajati”, kazao je volonter CK Edin Živalj koji je rekao kako će prilozi biti iskorišteni za formiranje paketa pomoći koji će biti uručeni socijalno ugroženim građanima.

Volonteri su izrazili optimizam i vjeru u građane da će pomoći u tome da humanitarna akcija što bolje traje. Građani svoje priloge mogu donirati danas i sutra do 18 sati na području općine Centar.

Akcija će se nastaviti i u nedjelju i to ispred tržnih centara Konzum u Alti, Koreji, u tržnim centru BBI, kao i ispred Bingo centra na Ciglanama.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo