Petak, 18 lipnja, 2021

Voz iskočio iz šina i raspao se na dva dijela: Sedam osoba poginulo, na desetine povrijeđenih

Nemojte propustiti

U južnom predgrađu Pariza iz šina je iskočio putnički voz. Najmanje sedam osoba je poginulo, ima više desetaka povrijeđenih, potvrdilo je francusko Ministarstvo unutarnjih poslova. U vozu je bilo 350 putnika.

2voz-parisDo nesreće je došlo na željezničkoj stanici u pariškom predgrađu Bretigny-sur-Orge. Četiri od sedam vagona su se prevrnuli.

“Voz je na stanicu stigao velikom brzinom. Iz nekog razloga se raspao na dva dijela. Dio voza je nastavio po šinama, dok se drugi dio prevrnuo”, kazao je izvor iz lokalne policije, prenosi RTL.

Nesreća se dogodila oko 17 sati po lokalnom vremenu. Izvlačenje zarobljenih putnika iz vagona je u toku što znači da broj žrtava nije konačan.

U vozu je bilo 350 putnika, a najmanje sedam je poginulo, ima više desetaka povrijeđenih, potvrdilo je francusko Ministarstvo unutarnjih poslova.

Uzrok nesreće za sada nije poznat.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo