Subota, 2 prosinca, 2023

Voz nije ishaban, ali je oštećen zbog manevarskih vožnji

Preporučeno

Nakon teksta “Dnevnog avaza“, a koji je prenio i Bh-index portal, o tome da se pokvario “Končarov” voz vrijedan 5,3 miliona eura, koje su željeznice FBiH kupile 2009. godine od hrvatske kompanije “Končar”, iz ove firme su potvrdili da je voz u kvaru, ali da mu nije pukla osovina.

Voz_Koncar_

Također, u ovoj kompaniji tvrde da niskopodni elektromotorni voz proizveden u “Končaru” oštećen je prilikom manevarskih vožnji i krive manipulacije osoblja ŽFBH na depou Rajlovac.

Upravo se čita:  Sladić ima loše vijesti za Sarajlije

– Nije tačno da je na vozu pukla osovina. Kao posljedica krive manipulacije osoblja ŽBH, došlo je do kidanja vodilice kolskog sloga i vertikalnog amortizera primarnog ogibljenja. Navedena havarija nije se nikako mogla desiti u vožnji, niti je povezana s kvalitetom dijelova ili izrade voza. Oštećenje će biti uklonjeno u skladu s uobičajenom procedurom- navode iz kompanije “Končar”.

Upravo se čita:  Muškarac ukrao pet metara drva: “Trebalo mu za zime, policija sve oduzela”

Nadalje, tvrde da nisu tačni ni navodi da je voz “ishaban” što se može provjeriti.

– Neobično je da se spomenuti događaj zbio 25. decembra 2012., a objavljen je tek sada i to na temelju neistinitih činjenica. Zbog toga ga smatramo neobjektivnim i tendencioznim s očitom namjerom da nanese štetu proizvođaču- saopćeno je iz “Končara”.

Upravo se čita:  Muž joj na postelji: Esada noseći drva na leđima izdržava svoju porodicu

VEZANO: Mehaničari “Željeznica FBiH” ne mogu otkloniti kvar: Pokvario se skupocjeni “Končarov” voz
(Dnevni avaz/Bh-index)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Novi jeziv slučaj šokirao Bosnu i Hercegovinu: Sin ubio majku pa zapalio kuću da sakrije tragove?!

Na lice mjesta, pored policijskih službenika, izašao je i tužilac Okružnog javnog tuzilaštva Bijeljina pod čijim nadzorom se preuzimaju...

Možda vas zanima i ovo