Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Vozač autobusa krijumčario cigarete, kažnjen je s 14.000 eura a kaznu je platio na odmah na granici!

Preporučeno

Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Karasovići carinski službenici Službe za mobilne jedinice Dubrovnik spriječili su pokušaj krijumčarenja cigareta skrivenih u autobusu stranih registarskih oznaka.

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Dubrovnik provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Karasovići prilikom ulaska u carinsko područje Unije izdvojili su radi kontrole autobus registarskih oznaka Sjeverne Makedonije kojim je upravljao sjevernomakedonski državljanin.

Upravo se čita:  Policija zaustavila vlasnika lokalne kafane, evo šta su mu pronašli ispod poklopca motora

Detaljnim pregledom autobusa uz uporabu opreme iz programa Hercule III na više je mjesta, u hladnjaku, košari za smeće ispod odbačenog otpada te u prtljazi vozača pronađeno 8000 komada (40 šteka) cigareta marke Jade La Blue, za koje koju su propisane zabrane i ograničenja pri uvozu, a koje je vozač pokušao na nezakonit način unijeti u područje Unije.

Upravo se čita:  Poznati lijek se povlači sa tržišta u Hrvatskoj: Mnogo se prodaje i u Bosni i Hercegovini

Pronađena roba je oduzeta, a vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 13.272 EUR-a koju je odmah platio. Obračunata je i naplaćena trošarina na cigarete u iznosu od 1.220 EUR-a.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo