Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Vozač BMW-a u gaćama sakrio preko 94.200 eura: Carinici mu vratili 10.000, ostatak oduzeli

Preporučeno

Ono što je prećutao otkriveno je tokom ličnog pretresa, kada je ispod garderobe, oko struka putnika pronađen platneni pojas napunjen svežnjevima gotovog novca.

Carinici su 6. decembra 2022. godine na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 84.000 eura, koje je jedan putnik sakrio u specijalno napravljeni pojas oko struka. Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao BMW strane registarcije, kojim je iz Hrvatske ka Srbiji sam putovao 46-godišnji muškarac.

Upravo se čita:  Jak zemljotres u Jadranskom moru: Postoji opasnost od "after" šokova

On je prilikom susreta sa carinicima rekao da sa sobom nosi dozvoljeni iznos od 10.000 eura, što je i pokazao.

Međutim, ono što je prećutao otkriveno je tokom ličnog pretresa, kada je ispod garderobe, oko struka putnika pronađen platneni pojas napunjen svežnjevima gotovog novca.

Od ukupno 94.200 eura putniku je vraćen dozvoljeni iznos, koji je preko granice moguće preneti bez prijavljivanja, dok će o preostaloj sumi odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Dobre vijesti za bh. dijasporu koja živi u ovoj europskoj državi: Usvojen važan sporazum o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Italije

Danas je, nakon 12 godina neuspješnih pokušaja usaglašavanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa...

Još vijesti za vas