Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Vozač iz BiH kupio vinjetu ali ipak dobio kaznu: “Ne plaćam više ništa, zovite policiju odmah”

Preporučeno

Prilikom kupovine vinjete jako je važno paziti na broj registarske oznake. Naime jedan vozač se našao u nezgodnoj situaciji u Sloveniji zbog vinjete.

On je kako kaže kupio vinjetu za koju ima i račun ali ga je DARS kontrola zaustavila navodeći da vozi bez vinjete i želi ga kazniti.

Kazna je 300 eura i kupnja nove vinjete.

Upravo se čita:  Nije prijavio gotovinu na granici: Kod vozača u torbici i džepovima trenerke i jakne pronađeno 28.420 eura i 9.800 dolara!

Korištenje autocesta i brzih cesta bez valjane e-vinjete predstavlja kršenje Zakona o naplati cestarine, za što je propisana kazna od 300 EUR. Novčana kazna iznosi 500 EUR za obveznika plaćanja cestarine koji neovlašteno prenese registarsku tablicu vozila s kojim je povezana valjana e-vinjeta na drugo vozilo ili ju prenese na vozilo koje nije uvršteno u istovjetni cjenovni razred kao i vozilo s kojeg je prenesena registarska tablica, navodi DARS.

Upravo se čita:  Nova pravila u Srbiji: I vozačima iz BiH može biti oduzeto vozilo, provjerili smo zbog čega, kada i kako?

Prilikom kupovine vinjete jako je važno paziti na broj registarske oznake pa je moguće da je to razlog ovog problema piše GPM.

Video koji se ranije pojavio na društvenim mrežama pogledajte u nastavku:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas