Petak, 3 veljače, 2023

Vozač iz BiH zaustavljen na hrvatskoj granici: U pasošu nije imao mjesta za pečat pa dodao još jedan prazan list?!

Nemojte propustiti

Zbog neposjedovanja valjane isprave za prelazak državne granice vozaču iz BiH je odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku sukladno odredbama Zakona o strancima.

Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac prije dva dana kontroliran je teretni automobil (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka) i 28-godišnji vozač, koji je policijskim službenicima na uvid dao putnu ispravu za koju su policajci posumnjali u vjerodostojnost.

Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja u krivotvorenje, te je utvrđeno da je osumnjičeni u putnu ispravu dodao jednu stranicu za otiskivanje graničnog štambilja/pečata.

Policijski službenici protiv 28-godišnjaka podnijeli su kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave, te mu je zbog neposjedovanja valjane isprave za prelazak državne granice, odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku sukladno odredbama Zakona o strancima.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo