Petak, 3 veljače, 2023

Vozač iz Bosne i Hercegovine u Švajcarskoj divljao ulicama, sve snimio pa stavio na društvene mreže: Tužilac mu poručio “Teško da ste mogli biti gluplji”

Nemojte propustiti

– Istinski žalim zbog svega što se desilo i kunem se da više neću ponoviti to – rekao je vozač

U Okružnom sudu Bremgarten jučer je okrivljujućom presudom okončano suđenje vozaču iz BiH, koji je februara prošle godine divljao ulicama švajcarskog kantona Argau, sve to snimao i postavio na Facebook.

Kako prenose mediji, on je na relaciji od Anglikona do Dotikona vozio brzinom od 200km/h, iako je tu ograničenje svega 80km/h.

Pojavivši se na sudu, ovaj 37-godišnji vozač je rekao da ni sam ne zna zašto je to uradio:

– Istinski žalim zbog svega što se desilo i kunem se da više neću ponoviti to – rekao je on, a prenosi švajcarski “Aargauer Zeitung”.

Ono što je šokiralo javnost jeste da je on to sve snimao i postavljao na društvene mreže. Samo dva dana nakon toga, učinio je nešto slično, samo je ovaj put vozio 135 km/h, ali naravno, i dalje snimajući sve telefonom.

Upravo to snimanje i postavljanje na društvene mreže je šokiralo i tužioca, koji mu je rekao:

– Iskreno, teško da ste mogli biti gluplji – rekao mu je on tokom suđenja, prenose “Nezavisne”.

Čak je i sudija bio šokiran:

– Vi ste ugrozili sve pješake, ljude prolaznike. I to ste učinili iz tako trivijalnih razloga, da bi ste se time pohvalili na internetu! – rekao je sudija.

Vozač iz BiH je osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu od 16 mjeseci i kažnjen je sa 1700 švajcarskih franaka. Mediji prenose da mu je vozačka dozvola oduzeta, te da je dobio ukor i upozorenje od svog poslodavca.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo