Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Vozač kamiona koji je iz Italije ušao u BiH: “Ne treba mi izolacija”

Nemojte propustiti

Svim vozačima kamiona koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu, policija izdaje rješenja o samoizolaciji, ako ostaju narednih dana u BiH, vozači moraju biti u kući, a ako idu ponovo na put, samoizolaciju će provoditi u kabini kamiona.

Danas nismo zatekli niti jedno putničko vozilo da je ušlo u našu zemlju. Moguć je ulazak za teretna vozila, kamione. Razgovarali smo sa vozačima kamiona. Među njima i jedan koji dolazi iz Italije.

Svi koji uđu u Bosnu i Hercegovinu bit će smješteni u ovim šatorima u strogoj samoizolaciji četrnaest dana. Za razliku od putničih automobila, na granici u koloni čeka desetine kamiona.

Među vozačima Goran Lazić, iz Bijeljine. Dolazi iz Italije i već sedam dana je na putu.

“Pošto sam vozač ne treba izolacija, već sam u izolaciji, tako kažu. Sad kad dođem treba da se javim u Bijeljinu pa ćemo vidjeti šta dalje. Normalno, za sve zakon važi ali za nas vozače ne, mi idemo, ne moramo biti u karantinu.”

A kako je voziti kroz Italiju koja je proteklih sedmica žarište korona virusa, ima li straha, Lazić kratko opisuje.

“Pa jedan doživljaj, ludilo kratko rečeno.”

Svim vozačima kamiona koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu, policija izdaje rješenja o samoizolaciji, ako ostaju narednih dana u BiH, vozači moraju biti u kući, a ako idu ponovo na put, samoizolaciju će provoditi u kabini kamiona.

“Moramo se pridržavati, vidjet ćemo sad kakva će pravuila biti, šta će reći organi. Pridržavat se moramo, po Srbiji policija prati strane kamione, ovdje upisuju, dokle idemo”, mišljenja je Filip Konić iz Loznice.

“Planiram se pridržavat, roba mora ići, kamioni idu. Sad vidjet ćemo kakvi budu zakoni donešeni”, kaže Željko Simić, vozač.

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa, Hrvatska, Srbija i Crna Gora zatvorili su granične prelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Ulazak u Bosnu i Hercegovinu moguć je za teretna vozila na graničnim prelazima Karakaj, Vardište i Rača.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo