Srijeda, 12 svibnja, 2021

Vozač kamiona sjeo na put i jecao: Ovo su majka, beba i nana koji stradali u stravičnoj nesreći kod Hadžića

Nemojte propustiti

Vozač mješalice (kamiona) je prošao bez većih povreda, a nakon ukazane pomoći odveden je u Policijsku stanicu Hadžići gdje je alkotestiran. On se nakon toga vratio na mjesto nesreće gdje je plakao s skrivajući lice šakama, sjedeći na putu.

Mlada majka Adna Divović – Serdarević i njena čestveromjesečna beba smrtno su stradale kada je “pežo 307” u kojem su bile podletio pod kamion mješalicu, na magistralnom putu M-17 u naselju Zovik kod Hadžića, prema Sarajevu.

U ovoj nezapamćenoj tragediji život je izgubila i starija žena, baka stradale bebe, koja se nalazila na suvozačevom mjestu u smrskanom vozilu, piše Avaz.

Od siline udara, dijelovi oba automobila bili su razbacani na sve strane. Stradale su se vraćale kući iz pravca Hadžića u Tarčin gdje su i živjele.

Mještani naselja Gradac, koje se nalazi neposredno uz magistralu, čuli su jak prasak i odmah dotrčali do mjesta nesreće.

Nekoliko mladića pokušalo je otvoriti vrata uništenog vozila da bi pomogli žrtvama, ali u tome nisu uspjeli.

Ubrzo je na mjesto tragedije pristigla i ekipa Hitne pomoći, ali ljekari su na žalost mogli samo konstatovati smrt.

Vozač mješalice je prošao bez većih povreda, a nakon ukazane pomoći odveden je u Policijsku stanicu Hadžići gdje je alkotestiran. On se nakon toga vratio na mjesto nesreće gdje je plakao s skrivajući lice šakama, sjedeći na putu.

Kada je rodbina strdalih pristigla na mjesto tragedije zavladao je očaj. U nevjerici su posmatrali smrskano vozilo plačući dozivajući imena stradalih žena i djeteta.
Plač i vriska odzvanjali su Zovikom, a zbog pretrpljenog šoka medicinske ekipe su članovima porodice ukazivale pomoć.

Nakon što je završen uviđaj, vatrogasci su iz olupine “pežoa” pomoću hidrauličnih makaza izvukli tijela nastradalih.

– Na intervenciji je bilo nas pet vatrogasaca sa dva vozila. Iako je naša misija da spasavamo živote, ovaj put nismo uspjeli u tome. Ovo je događaj koji će definitvno ostaviti tužni trag u našim sjećanjima – za Avaz je kazao Memagić Danis, zamjenik komandira vatrogasne jednice na Stupu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo