Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Vozač u Vladi Republike Srpske proganjao djevojku?

Nemojte propustiti

Kako su naveli iz Ministarstva privrede i preduzetništva RS, po dostavljenoj informaciji od strane MUP-a RS, ministarstvo je obavješteno o prijavama koje ukazuju na teže povrede radnih dužnosti i to ponašanja koje štete ugledu službe.

Podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka protiv Banjalučanina Bojana S., zaposlenog u Vladi RS, kojeg je banjalučka policija uhapsila zbog sumnje da je mjesecima proganjao sugrađanku B. P. ucjenjivajući je da će objaviti njene intimne fotografije te da joj je oštetio automobil.

On se sumnjiči za krivična djela proganjanje, neovlašteno fotografisanje i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Podsjećamo da je Bojan S., koji je godinama zaposlen u Vladi RS i trenutno je vozač u Ministarstvu privrede i preduzetništva RS, i prije nekoliko dana bio saslušavan jer je ugrozio i vrijeđao učesnike u saobraćaju, lažno se predstavljao kao vozač Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, on se sada sumnjiči da je od početka augusta 2019. godine do 10. februara 2020. godine, Banjalučanki B. P. svakodnevno putem mobilnog telefona i društvenih mreža slao poruke i ucjenjivao je da će javno objaviti njene fotografije intimnog sadržaja, a sve kako bi ostvario kontakt sa njom koji ona nije željela.

“Takođe B. S. je 20. januara 2020. godine u Banjaluci, na parking prostoru ispred zgrade gdje ona živi, oštetio njen automobil ‘citroen C3’ čime joj je pričinio materijalnu štetu od 150 KM”, saopšteno je iz policije.

Kako su naveli, na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka izvršen je pretres stana i drugih prostorija, kao i automobila koje koristi i tom prilikom su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Oduzeto je pet mobilnih telefona, pet SIM kartica, laptop, dvije memorijske kartice, četiri DVD-a i jedan eksterni punjač.

Kako su naveli iz Ministarstva privrede i preduzetništva RS, po dostavljenoj informaciji od strane MUP-a RS, ministarstvo je obavješteno o prijavama koje ukazuju na teže povrede radnih dužnosti i to ponašanja koje štete ugledu službe.

“Podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka, te preduzimanje ostalih radnji u skladu sa predmetnom inicijativom, kako je propisano Uredbom o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti u republičkim organima uprave RS”, navekli su iz Ministarstva.

Ističu da žale zbog neprimjerenog ponašanja gore navedenog.

Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva RS, naglašava da će ministarstvo kao i do sada preduzimati sve neophodne radnje i sankcionisati svako postupanje zaposlenog koje šteti ugledu službe ili remeti rad organa na bilo koji drugi način.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dok se neki smiju prizoru s Bregane, drugi pišu: “Svaka mu čast, ko zna odakle vozi”

Na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca osvanula je snimka s graničnog prijelaza Bregana koja je nasmijala mnoge. Neko je...

Možda vas zanima i ovo