Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Vozači iz Banje Luke došli u Sarajevo da podrže radnike GRAS-a

Preporučeno

Predstavnici Udruženja vozača i mehaničara gradskog i prigradskog prevoza putnika iz Banje Luke došli su danas u Sarajevo da podrže kolege u preduzeću GRAS, koji peti dan štrajkuju zbog neuplaćenih doprinosa i kašnjenja plata.

grasPredsjednik ovog udruženja iz Banje Luke Draško Talijan kaže da su u Sarajevo došli da bi kolegama dali podršku da istraju u svojim namjerama.

Upravo se čita:  Kiša uzrokovala poplave u BiH, najavljena promjena vremena

On je ocijenio da nema potrebe da se angažuju drugi prevoznici da umjesto GRAS-a prevoze putnike u Sarajevu, jer je njihov zahtjev za protest opravdan.

“Plata u preduzeću GRAS nije oko 2.000 KM, kako su predstavljali mediji, odnosno čelnici preduzeća i resornog ministarstva. Plata je oko 700 KM i čak nije ni redovna”, rekao je Talijan Srni.

Upravo se čita:  Ozbiljno upozorenje meteorologa iz BiH: Jako smo blizu granice poslije koje nema povratka

On je precizirao da radnicima kasne plate, a doprinosi im nisu uplaćeni čak četiri godine.

Radnici cGRAS-a štrajkuju već peti dan, uprkos prijetnjama Vlade Kantona Sarajevo, a građani Sarajeva i danas se voze autobusima drugih prevoznika, koje je Vlada Kantona Sarajevo uvela kao alternativu.

Štrajk radnika GRAS-a počeo je još 2. aprila u noćnim satima, zbog neisplaćene februarske plate radnicima, te isključenja struje u poslovnim zgradama ove firme.

Upravo se čita:  "Možda neki misle da mogu da me zastraše, ali to nije moguće" Istraživačka novinarka iz Bijeljine prva u RS-u osumnjičena za klevetu

Vlada Kantona Sarajevo ocijenila je da je riječ o nezakonitoj obustavi gradskog saobraćaja, a najavljene su i sankcije za radnike GRAS-a.

(Srna)

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Jeziva poruka stigla u sarajevsku osnovnu školu: ‘Postavio sam eksploziv, čujem glasove u glavi’

Esada Šahinagić, direktorica OŠ "Ćamil Sijarić" na Dobrinji, na čiju adresu je jutros stigla prijeteća poruka, kazala je za...

Još vijesti za vas