Četvrtak, 23 rujna, 2021

Vozači oprez: Evo gdje će radar “Ramer 10” kontrolisati brzinu od 14. do 31. januara

Nemojte propustiti

Na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik od 14. do 31. januara brzina kretanja vozila biće kontrolisana putem radarskog sistema “Ramer 10”, najavljeno je iz ove uprave.

Ovaj sistem podrazumijeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Iz Policijske uprave Zvornik napominju da ovaj radarski sistem evidentira brzinu kretanja vozila na obje saobraćajne trake u dnevnim i noćnim uslovima saobraćaja.

Mobilni radarski sistem radi i po kiši, snijegu, ali i noću. Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran radarskim sistemom “Ramer 10” obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Prošle godine na području Policijske uprave Zvornik evidentirane su 554 saobraćajne nezgode, od kojih je 204 uzrokovano neprilagođenom brzinom.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili svoje, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Novalić: Krajnje je vrijeme da minimalna plata bude 700KM

- Očekujem da će Dom naroda Parlamenta FBiH hitno usvojiti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima i prateće...

Možda vas zanima i ovo