Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Vozači, oprez: Mokar kolovoz, smanjena vidljivost zbog magle i niske oblačnosti

Nemojte propustiti

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je kišovito, pa se vozači upozoravaju na mokar kolovoz, kao i smanjenu vidljivost, zbog magle i niske oblačnosti.

– Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Konjic – Jablanica (kroz tunel Crnaja) tokom dana u funkciji su obje trake. Od 20 sati do 5 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik – Orašje, Doboj – Rudanka i Stolac – Hutovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nejra Latić-Hulusić razočarana: “Istjerali su me kao pseto na Panonskim jezerima zbog burkinija”

U svom postu ona je navela i da je prilikom ulaska u kompleks od osoba zaduženih na ulaznoj kapiji...

Možda vas zanima i ovo