Subota, 10 lipnja, 2023

Vozači, vozite oprezno: Na području BiH instalirana 63 nova radara

Nemojte propustiti

Glavni inspektor u Јedinici za sigurnost saobraćaja Uprave policije MUP-a RS Danko Tunić jutros je pojasnio da će se sankcionisati istek registacije, ali i nenošenje kacige kod biciklista.

Portal Radiosarajevo.ba je prošle sedmice objavio informaciju da će na području Istočnog Sarajeva te opštinama Han Pijesak i Rogatica uskoro će biti postavljeno devet novih stacioniranih radara.

Informaciju je za naš portal potvrdila Vesna Stokanović, glasnogovornica Policijske uprave Istočno Sarajevo, koja je naglasila da su već neki od radara postavljeni na području Vraca, ali da još nisu pušteni u funkciju.

Upravo se čita:  Građani BiH za mjesec dana podigli čak 86 miliona KM kredita

“Primarni cilj stacioniranih radara je kontrola brzine, ali sankcinisat će se i ostali prekršaji”, dodala je Stokanović za naš portal.

Glavni inspektor u Јedinici za sigurnost saobraćaja Uprave policije MUP-a RS Danko Tunić jutros je pojasnio da će se sankcionisati istek registacije, ali i nenošenje kacige kod biciklista.

“Vidno polje radara je 20 do 30 metara od stuba”, istakao je Tunić.

Upravo se čita:  Bećirović posjetio Ambasadu BiH u Ankari

On je naveo da je MUP RS u prethodnom periodu nabavio 100 stacioniranih radara i deset mobilnih.

“Instalirano je 25 na području PU Banja Luka, 12 u PU Bijeljina, osam na području PU Istočno Sarajevo, sedam u PU Trebinje, šest na području PU Gradiška, kao i pet na području PU Mrkonjić Grad”, dodao je Tunić.

Istakao je da će još 12 radara biti instalirano na području PU Doboj, osam u PU Zvornik i šest u PU Foča.

Upravo se čita:  Christian Schmidt poslao oštru poruku: Oni koji se igraju sa secesijom trpit će velike posljedice! Dobio sam veliku podršku svih članica PIC-a

“Do sada je u rad pušteno deset radara na području grada Banja Luka i pet na području opštine Laktaši. Svi podaci se arhiviraju u server MUP-a RS”, naglasio je Tunić.

Tunić je istakao da je osnovni cilj smanjiti broj saobraćajnih nesreća.

“Najčešće uzrok saobraćajnih nesreća je neprilagođena brzina”, rekao je Tunić, piše RTRS.

Pročitajte još

Izdvajamo

Građani BiH za mjesec dana podigli čak 86 miliona KM kredita

Prema podacima Centralne banke BiH, ukupni krediti na kraju aprila iznosili su 22,39 milijardi KM, od toga krediti privatnih...

Možda vas zanima i ovo