Subota, 4 prosinca, 2021

Vozaču BMW-a tri godine zatvora

Nemojte propustiti

majpetudes001

Vrhovni sud Federacije donio je pravosnažnu presudu kojom je Elvedin Krujeziu (28) iz Zenice osuđen na tri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće koju je uzrokovao 12. maja 2012. godine. Presudom Vrhovnog suda poništena je prvostepena presuda Kantonalnog suda Zenica te je kazna sa četiri i po smanjena na tri godine zatvora.

Krujeziu je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je u blizini Zenice, na magistralnom putu M-17, jedna osoba smrtno stradala, dok su dvije, među kojima je i on sam, teško povrijeđene. On je kobnog dana, oko pet ujutro, u pijan vozio BMW krećući se brzinom od 140 kilometara na sat u blizini benzinske pumpe “Maypet” na ulazu u Zenicu iz pravca Sarajeva. Krujeziju nije uspio skrenuti lijevo na zaobilaznicu, nego je kočio, proklizao i udario u zaštitni betonski blok.

U Kantonalnoj bolnici Zenica podlegao je njegov prijatelj Dino Serdarević (22), koji se nalazio na mjestu suvozača, dok su teške povrede zadobili sam Krujeziu i Adnan Škaljo (31).

Tužilaštvo ZDK i odbrana su, shodno ustaljenoj sudskoj praksi, postigli sporazum o priznanju krivice koji je podrazumijevao kaznu od tri godine zatvora. Kantonalni sud nije prihvatio taj sporazum te je u sudskom procesu optuženog osudio na četiri i po godine.

Vrhovni sud je sada poništio tu presudu te ocijenio da je kazna od tri godine primjerenija počinjenom djelu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo