Utorak, 5 prosinca, 2023

Bašić: Vozila GRAS-a namjerno oštetili da ne bi mogla u promet!

Preporučeno

Odbacujem sve optužbe za kriminalne radnje tokom mog prethodnog angažmana u GRAS-u koje iznose pojedinci i neformalne grupe, izjavio je na konferenciji za medije večeras u Sarajevu novoimenovani v.d. direktor tog preduzeća Hasan Bašić.

grasIstakao je da mu nije jasno zašto se protiv njega vodi hajka, kad je on na tu funkciju imenovan tek u petak u tri sata.
“Da bih pristao na ovu funkciju, od skupštinske većine u Kantonu Sarajevo jedino sam tražio da se poslovanje GRAS-a odvija isključivo po važećim zakonima i ništa drugo”, rekao je Bašić, naglasivši da nije član niti jedne političke stranke.

Upravo se čita:  Zabranjen uvoz dvije tone mandarina iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu

Kazao je da je jutros svjedočio oštećivanju vozila u krugu preduzeća s ciljem sprečavanja njihovog stavljanja u promet, o čemu je obavijestio nadležne institucije.

“Zahtijevam da se svi radnici KJKP GRAS odmah vrate na posao, u protivnom ću biti prinuđen koristiti sve zakonom propisane mjere, te da se ponašaju u skladu s ugovorom, Zakonom o radu i drugim samoupravnim aktima, jer građani ovog kantona ne smiju ispaštati i biti taoci samovolje pojedinaca”, poručio je Bašić.

Upravo se čita:  Mjesečni troškovi premašuju prihode građana BiH

Potcrtao je da je moguće da je imao propusta u prošlom mandatnom periodu i da se ogriješio o neke pojedince, ali da nikoga nije oštetio ni za jedan fening.

Bašić je naveo da je prethodno vršio funkciju direktora GRAS-a od juna 2009. do marta 2011., te da je u tom periodu mjesečni prihod preduzeća sa zatečenih tri miliona KM uvećao na 3,5 milona KM, da je nabavljeno po 15 zglobnih autobusa i trolejbusa, sistem regulisanja naplate, visokonaponski kablovi, video nadzor i drugo.

Upravo se čita:  Ni jedan počinilac nije otkriven: Ko uništava ćirilicu na saobraćajnim znakovima u FBiH

Dodao je da danas na linijama gradskog prevoza saobraćaju 42 autobusa od 98 koji su saobraćali u martu 2011., da je tada u “špici” saobraćalo 40 trolejbusa a danas 20 do 22, te da je u prometu 45 tramvaja a po planiranom obimu prevoza su bila 52.

Bašić je novinarima podijelio kopije uvjerenja da kod Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog suda u Sarajevu protiv njega nije potvrđena optužnica, koje mu je izdato radi prijave na konkurs.

(Fena)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo