Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Vozio BMW sedam puta brže od dozvoljenog: Zeničanin osuđen, u nesreći poginuo suvozač

Nemojte propustiti

Sudija Kantonalnog suda u Zenici Nermin Tešnjak jučer je u ime Sudskog vijeća izrekao presudu kojom je Elvedin Krujeziu iz Zenice osuđen na četiri i po godine zatvora zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dino Serdarević.

Krujeziju-nesreca

Krujeziu je osuđen jer je 12. maja prošle godine svojim BMW-om u alkoholiziranom stanju u blizini benzinske pumpe „Maypet“, na ulazu u Zenicu, proklizao, a potom udario u zaštitni betonski blok.

Na mjestu na kojem je zbog radova ograničenje bilo 20 kilometara na sat vozio je brzinom od 140 kilometara te nije uspio skrenuti lijevo na zaobilaznicu. U nesreći je poginuo njegov suvozač Dino Serdarević, a teške povrede zadobili su Krujeziu te suvozač na zadnjem sjedištu Adnan Škaljo.

Početkom januara sudija ovog suda Enes Malićbegović odbio je sporazum optuženog i Tužilaštva ZDK, smatrajući da dogovorena visina kazne od tri godine zatvora nije adekvatna samom djelu. Jučer ujutro je započeo redovni sudski proces na početku kojeg je Krujeziu ponovio priznanje pa je ubrzanom procedurom obavljeno izvođenje dokaza, nakon čega je optuženom izrečena presuda.

(Izvor: Dnevni avaz)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Spisak je sve kraći: Šta se sve i u kolikoj količini smije prenijeti iz BiH u Hrvatsku

Prema podacima sa službene stranice Carinske uprave Republike Hrvatske, u ovu zemlju iz BiH, Crne Gore, Srbije, Kosova nije...

Možda vas zanima i ovo