Petak, 29 rujna, 2023

Vozio BMW sedam puta brže od dozvoljenog: Zeničanin osuđen, u nesreći poginuo suvozač

Preporučeno

Sudija Kantonalnog suda u Zenici Nermin Tešnjak jučer je u ime Sudskog vijeća izrekao presudu kojom je Elvedin Krujeziu iz Zenice osuđen na četiri i po godine zatvora zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dino Serdarević.

Krujeziju-nesreca

Krujeziu je osuđen jer je 12. maja prošle godine svojim BMW-om u alkoholiziranom stanju u blizini benzinske pumpe „Maypet“, na ulazu u Zenicu, proklizao, a potom udario u zaštitni betonski blok.

Upravo se čita:  Plaćene ubice iznajmile stan u Sarajevo Toweru navodno od poznatog ugostitelja iz Sarajeva: Ko je bio meta?

Na mjestu na kojem je zbog radova ograničenje bilo 20 kilometara na sat vozio je brzinom od 140 kilometara te nije uspio skrenuti lijevo na zaobilaznicu. U nesreći je poginuo njegov suvozač Dino Serdarević, a teške povrede zadobili su Krujeziu te suvozač na zadnjem sjedištu Adnan Škaljo.

Početkom januara sudija ovog suda Enes Malićbegović odbio je sporazum optuženog i Tužilaštva ZDK, smatrajući da dogovorena visina kazne od tri godine zatvora nije adekvatna samom djelu. Jučer ujutro je započeo redovni sudski proces na početku kojeg je Krujeziu ponovio priznanje pa je ubrzanom procedurom obavljeno izvođenje dokaza, nakon čega je optuženom izrečena presuda.

Upravo se čita:  U Kantonalnoj bolnici 17 osoba radilo sa lažnim diplomama, prijavljeni su policiji

(Izvor: Dnevni avaz)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo