Nedjelja, 18 travnja, 2021

Vozio BMW sedam puta brže od dozvoljenog: Zeničanin osuđen, u nesreći poginuo suvozač

Nemojte propustiti

Sudija Kantonalnog suda u Zenici Nermin Tešnjak jučer je u ime Sudskog vijeća izrekao presudu kojom je Elvedin Krujeziu iz Zenice osuđen na četiri i po godine zatvora zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dino Serdarević.

Krujeziju-nesreca

Krujeziu je osuđen jer je 12. maja prošle godine svojim BMW-om u alkoholiziranom stanju u blizini benzinske pumpe „Maypet“, na ulazu u Zenicu, proklizao, a potom udario u zaštitni betonski blok.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Na mjestu na kojem je zbog radova ograničenje bilo 20 kilometara na sat vozio je brzinom od 140 kilometara te nije uspio skrenuti lijevo na zaobilaznicu. U nesreći je poginuo njegov suvozač Dino Serdarević, a teške povrede zadobili su Krujeziu te suvozač na zadnjem sjedištu Adnan Škaljo.

Početkom januara sudija ovog suda Enes Malićbegović odbio je sporazum optuženog i Tužilaštva ZDK, smatrajući da dogovorena visina kazne od tri godine zatvora nije adekvatna samom djelu. Jučer ujutro je započeo redovni sudski proces na početku kojeg je Krujeziu ponovio priznanje pa je ubrzanom procedurom obavljeno izvođenje dokaza, nakon čega je optuženom izrečena presuda.

(Izvor: Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

I Grlić Radman osudio Janšin non paper: “Hrvatska se protivi bilo kakvom prekrajanju granica”

Hrvatska ne bježi od otvorenih pitanja koje ima u odnosima s Bosnom i Hercegovinom i želi ih riješiti baš...

Možda vas zanima i ovo