Srijeda, 4 listopada, 2023

Vreće brašna kao brana ispred restorana u Tešnju: ‘Uradili smo to u napadu panike’

Preporučeno

– U napadu panike tako smo reagirali i stavili vreće brašna da spasimo i uposlenike, objekat i goste jer nemamo zaštitu od države, kazala je jedna od uposlenica restorana

Veliko nevrijeme večeras, 10. juna, pogodilo je dijelove Bosne i Hercegovine. U Tešnju je nevrijeme uzrokovalo bujice u centru grada, brojni objekti su poplavljeni.

Društvenim mrežama kruži fotografija brane ispred ugostiteljskog objekta napravljene od vreća brašna.

Upravo se čita:  Pripremite se na zimsko računanje vremena: Evo kada ćemo spavati jedan sat duže

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je restoran “Haustor” ispred kojeg se nalaze vreće brašna. Pokušali smo dobiti vlasnika, ali jedna od uposlenica nam je kazala kako je vani i bori se da zaštiti objekat od vode.

FOTO: Facebook: ‘Brana’ ispred restorana u Tešnju

“Nije tu. Spašava objekat od poplava. U napadu panike tako smo reagirali i stavili vreće brašna da spasimo i uposlenike, objekat i goste jer nemamo zaštitu od države, kazala je jedna od uposlenica restorana “Haustor” za portal Radiosarajevo.ba.

Upravo se čita:  U entitetu RS sutra Dan žalosti zbog ''tragičnih dešavanja na Kosovu''

Podsjetimo, poplave su zahvatile još nekoliko bh. gradova. U općini Čelić je poplavljeno više od 400 kuća i stambenih objekata. Načelnik Općine Čelić Admir Hrustanović izjavio je za BHRT kako je izvjesno da će biti proglašeno stanje prirodne nepogode.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Mladi Tiktoker “poludi” na pitanje kako Hercegovci mogu biti Hrvati: “Nisam ja Bosanac. U školi sam učio na hrvatskom a ne bosanskom jeziku”

Hrvoje Dadić je Tiktoker iz Hercegovine koji studira u Splitu. Kaže da “poludi” na pitanje: Kako to da Hercegovci...

Možda vas zanima i ovo