Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Vreće brašna kao brana ispred restorana u Tešnju: ‘Uradili smo to u napadu panike’

Nemojte propustiti

– U napadu panike tako smo reagirali i stavili vreće brašna da spasimo i uposlenike, objekat i goste jer nemamo zaštitu od države, kazala je jedna od uposlenica restorana

Veliko nevrijeme večeras, 10. juna, pogodilo je dijelove Bosne i Hercegovine. U Tešnju je nevrijeme uzrokovalo bujice u centru grada, brojni objekti su poplavljeni.

Društvenim mrežama kruži fotografija brane ispred ugostiteljskog objekta napravljene od vreća brašna.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je restoran “Haustor” ispred kojeg se nalaze vreće brašna. Pokušali smo dobiti vlasnika, ali jedna od uposlenica nam je kazala kako je vani i bori se da zaštiti objekat od vode.

FOTO: Facebook: ‘Brana’ ispred restorana u Tešnju

“Nije tu. Spašava objekat od poplava. U napadu panike tako smo reagirali i stavili vreće brašna da spasimo i uposlenike, objekat i goste jer nemamo zaštitu od države, kazala je jedna od uposlenica restorana “Haustor” za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, poplave su zahvatile još nekoliko bh. gradova. U općini Čelić je poplavljeno više od 400 kuća i stambenih objekata. Načelnik Općine Čelić Admir Hrustanović izjavio je za BHRT kako je izvjesno da će biti proglašeno stanje prirodne nepogode.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH zbog inflacije pripremila značajan program pomoći

Program bi bio proveden putem resornih ministarstava i vladinih institucija, a na osnovu odgovarajućih podzakonskih akata koje će donijeti...

Možda vas zanima i ovo