Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Vremenska prognoza za dane do kraja sedmice u BiH

Preporučeno

Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme sa temperaturama do 24 stepena Celzijusa.

Jutros je pretežno oblačno u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne. U ostalim područjima je mala do umjerena naoblaka.

Najniža temperatura izmjerena je na Bjelašnici i to minus dva stepena, u Bugojnu, Drvara i Livnu nula, Sanskom Mostu dva, Bihaću i Ivan Sedlu tri, Širokom Brijegu i Zenici četiri, Sarajevu i Stocu pet, Banjaluci šest, Doboju i Tuzli sedam, Trebinju osam, Mostaru devet, Gradačcu i Neumu 12 stepeni.

Upravo se čita:  Slučaj odavanja počasti u Kalinoviku, rodnom mjestu zločinca Mladića: Je li iko u OSBiH sankcionisan

“Danas u Bosni djelomično vedro. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni“, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i šest, na jugu do deset stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena.

U petak će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i osam, na jugu do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

Upravo se čita:  Građani Bosne i Hercegovine moći će od 1. jula aktivirati svoj digitalni identitet

Prvog dana vikenda u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i deset stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje koje će usloviti kišu se očekuje tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje do osam stepeni . Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni Celzijusa.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Novi Kodeks ponašanja poslanika u PD PFBiH: Stroga pravila za odijevanje i ponašanje, prijave mogu podnositi i građani

U srijedu, 26. juna, održat će se 12. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (PD PFBiH), kojom će...

Još vijesti za vas