Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Vremenska prognoza za naredni period: Poznato i kada nam stiže snijeg

Preporučeno

U zadnjoj sedmici astronomske jeseni prema trenutnim prognostičkim materijalima prognozira se pad temperature zraka i slabe padavine.

Priticanje toplih zračnih masa sa juga uvjetovat će povećanje temperature zraka, koje će biti iznad uobičajenih za ovo doba godine.

Pored većih temperatura tokom sedmice prognozira se kiša na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine. Izraženija kiša očekuje se na jugu i jugozapadu zemlje. Kulminacija padavina moguća je u petak (09.12.).

Upravo se čita:  Bećirović: Jačat ćemo ekonomsku saradnju BiH i Kuvajta

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 2°C do 7°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 11°C. Najviše dnevne temperature između 6°C i 11°C, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U zadnjoj sedmici astronomske jeseni prema trenutnim prognostičkim materijalima prognozira se pad temperature zraka i slabe padavine. U Bosni će padati snijeg, a na području Hercegovine prognozira se nešto više padavina, ali u obliku kiše.

Upravo se čita:  BiH mora biti sigurna: NATO podržava kontinuiranu obuku Oružanih snaga BiH

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -8°C i -2°C u Bosni do 3°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -2°C i 3°C u Bosni do 7°C u Hercegovini, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas