Petak, 25 lipnja, 2021

Vučić blokiran u zgradi Predsjedništva

Nemojte propustiti

Demonstranti su danas u Beogradu okružili zgradu Predsjedništva, ne žele da dozvole predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da izađe iz zgrade.

Demonstranti su danas oko 13 sati počeli da prave “živi lanac” oko zgrade Predsjedništva Srbije kako bi onemogućili predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da izađe iz zgrade.

Lider Dveri Boško Obradović je rekao da prave “obruč oko Vučića”. Ispred Predsjedništva je veliki broj policajaca.

Jedna od organizatora protesta “Jedan od pet miliona” Jelena Anasonović pozvala je sa kamiona građane da ne dozvole Vučiću da izađe iz zgrade.

Ona je saopštila i da je policije privela jednog mladića, P. C. dok je bio u kući, i da se još ne zna razlog privođenja. “To nama čini ova vlast, privodi srednjoškolce, momke i devojke tuče, šutira svoje građane”, rekla je Anasonović.

Lider Levice Srbije Borko Stefanović pozvao je građane da stoje ispred Predsjedništva kao živi lanac slobode i ne daju Vučiću da izađe.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo