Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Vučić: Bošnjake niko ne smije da dira

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Vučić je poručio da u današnjoj vježbi nema nikakvih skrivenih poruka, nego samo najljepših mogućih.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je poziv za vojnu vježbu Sadejstvo 2020 na Pešteru, kojoj je danas prisustvovao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, bio upućen svim članovima Predsjedništva BiH.

– Uradili smo nešto i željeli bismo da uvijek imamo najbližu moguću saradnju, ali uvijek ćete naći ljude koji će zarad dnevnopolitičkih poena da pronađu nešto što će samo njima da bude važno, rekao je Vučić novinarima.

Vučić je poslije danas održane vježbe poručio da je Vojska Srbije i bošnjačka, ali i svakog drugog stanovnika Srbije i da ništa nije upereno protiv Bošnjaka.

– Moja poruka je samo jedna – ovo je njihova vojska, ovo su njihova zemlja i ognjišta. Ne samo da niko neće da ih dira, već će da ih brani ukoliko bilo ko bilo kada pomisli da ih napadne. Ništa nije upereno protiv Bošnjaka, rekao je Vučić novinarima.

Vučić je poručio da u današnjoj vježbi nema nikakvih skrivenih poruka, nego samo najljepših mogućih.

On je za mart ponovo najavio dolazak na Pešter, kada će obići sve puteve za koje je obećano da će biti završeni i istakao da se grade put Novi Pazar-Tutin, završava projekat Novi Pazar-Ribariće, Raška-Novi Pazar, piše Srna.

– Apsolutno najvažnije, ne samo za ljude u Dugoj Poljani, već i za ljude u Novom Pazaru i Sjenici, je da kada budemo radili auto-put Požega-Ivanjica-Duga Poljana- Boljare, onda će Beograd biti udaljen dva sata i 10 minuta, a da, kada budu u Republici Srpskoj i BiH uradili dio puta od 100 kilometara od Višegrada do Sarajeva, onda će im Sarajevo biti na dva i po sata, rekao je Vučić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlada FBiH izdvojila više od 100 miliona KM za privatna preduzeća i poduzetnike

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o odobravanju preraspodjele sredstava predviđenih u Budžetu...

Možda vas zanima i ovo