Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Vučić: Činimo sve da Kosovo ne uđe u Unesco, ali bit će teško

Nemojte propustiti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija učiniti sve da onemogući članstvo Kosova u UNESCO, ali da će biti vrlo teško da se to postigne, javlja Tanjug.

“Prognoza je takva da će bit teško, a dat ćemo sve od sebe, moliti za pomoć i potporu. Ali brojevi su takvi da ne idu u prilog, imaju bezbroz zemlja, od Antigve i Barbude s kojima čine većinu protiv nas”, rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Premijer je rekao da se zbog situacije u UNESCO-u Srbija nalazi pred velikim mukama i problemima, koje nije proizvela i nemaju veze s krivnjom Srbije, pa oni ne mogu ni da ih isprave.

“Ne slažem se s primanjem Kosova u UNESCO, jasno sam govorio o svim pogubnim posljedicama takve odluke i (ministru vanjskih poslova Velike Britanije) Philipu Hammond. To je velika i krupna igra koja je u tijeku iu kojoj pokušavamo zašititmo naše nacionalne interese i odbranimo Srbiju “, rekao je Vučić.

On je, međutim, naglasio da Srbija ne može i neće prihvatiti da su Manastir Dečani, što se može pročitati u kosovksoj tisku, gradili pleme Gaši za dinasitiju Nimani.

“Nemojte se smijati, i ja sam se smijao, ali to sada piše u njihovim knjigama”, rekao je Vučić novinarima.

Prema njegovim riječima, u kosovskom parlametu spreman je i zakon koji Manastir Dečani treba proglasi imovinom Kosova.

“To nije i neće biti, ali da vidimo kako će cijeli svijet, Europa i Zapad moći da nam kažu poslije 700 godina koliko postoje Dečani, i kako će moći da to izvedu. Dečani su jedan od naših rijetkih manastira i ima sve papire da je to srpski manastir, s monaškim nizom koji nije prekidan kroz povijest, čak i Turci su nam davali papire “, ispričao je Vučić i dodao:

“Sad hoćete to da ukinete, da vidimo kako ćete. Mi smo mali, nismo dovoljno jaki, ali bar imamo obraza da kažemo” alal vera na tome “, rekao je Vučić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Mektić u nevjerici šta Dodik radi: Ljudi ovo je stanje potpunog haosa, ne može to činiti

- Policiji se nadležnosti mogu nametati samo zakonom, a ne kako Dodik kaže izdali smo (usmeno) uputstvo o ponašanju...

Možda vas zanima i ovo