Utorak, 15 lipnja, 2021

Vučić danas s Dodikom i Bosićem

Nemojte propustiti

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastat će se danas s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem.

Sastanak će, kako je najavljeno, biti održan u zgradi Vlade Srbije, javlja Tanjug.

Vučić je u petak pozvao lidere dvije najjače stranke u Republici Srpskoj (SNSD i SDS) na zajednički sastanak u Beogradu, na kojemu bi se razgovaralo o očuvanju stabilnosti Srpske u okolnostima krize u okruženju.

Vučić je od Milorada Dodika i Mladena Bosića tražio očuvanje jedinstva i političke stabilnosti Srpske, te osiguravanje uvjeta da se svi problemi rješavaju demokratski, na izborima, potvrđeno je Tanjugu iz Ureda prvog potpredsjednika Vlade Srbije.

Mediji u Republici Srpskoj ovaj poziv tumače kao izraz Vučićeve želje da Srpska krene putem očuvanja demokratskih i nacionalnih vrijednosti.

Socijalni protest koji je prije tri dana počeo u Tuzli eskalirao je u petak u sukobe s policijom u više gradova Federacije Bosne i Hercegovine, a posebno dramatično bilo je u Sarajevu, Tuzli i Zenici, gdje su građani zapalili zgrade županijskih vlada.

Na događaje u Federaciji reagirala je i Europska komisija, koja je apelirala na sve učesnike demonstracija da izbjegavaju nasilje i da se uključe u dijalog kako bi riješili probleme.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da samo ekonomski i socijalni problemi nisu razlog za nemire u više gradova Federacije BiH, već da je riječ o “projektu koji bi treblo da eskalaciju događaja iz FBiH na neki način transferira prema Republici Srpskoj”.

Po Dodikovim riječima, to će biti i jedna od glavnih tema njegovog današnjeg sastanka u Beogradu s Vučićem, na kojemu će sudjelovati i predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo