Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Vučić i Srbija pod žestokim pritiskom Zapada? Dolazak Lavrova u Beograd se komplikuje, Scholz otkazuje posjetu?

Nemojte propustiti

Sudeći prema Vučićevom odgovoru, sada je upitno da li će Lavrov uopšte doći u Srbiju.

Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, danas je izjavio kako se dolazak ruskog šefa diplomatije u Beograd, Sergeja Lavrova, sve više komplikuje.

Novinari su Vučiću postavili takvo pitanje, očigledno unaprijed znajući neke informacije, a srbijanski predsjednik im je odgovorio potvrdno.

Sudeći prema Vučićevom odgovoru, sada je upitno da li će Lavrov uopšte doći u Srbiju.

– Komplikuje se situacija oko dolaska Lavarova u svakom smislu, ali nisam još speman da o tome govorim, ali komplikuje se u svakom smislu. Pitanja su kako će doći Lavrov, šta… i drugo…, vidjet ćemo, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije nije konkretno govorio o pritiscima i problemima, ali lako je zaključiti kako se Vučić susreće sa pritiskom Zapada zbog svog “koketiranja” sa Rusima.

On je, također odgovarajući na novinarsko pitanje, izjavio kako bi za Srbiju veoma loša vijest bila da njemački kancelar Olaf Scholz otkaže svoju posjetu zbog dolaska Sergeja Lavrova.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dok Dodik negoduje, Komšić i Džaferović pozdravili britansku pomoć BiH protiv ruskog uticaja

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, očekivano, različito su reagovali na najavu britanske vlade, i poruke britanskog premijera. Britanski vojni stručnjaci...

Možda vas zanima i ovo