Subota, 9 prosinca, 2023

Vučić i Srbija pod žestokim pritiskom Zapada? Dolazak Lavrova u Beograd se komplikuje, Scholz otkazuje posjetu?

Preporučeno

Sudeći prema Vučićevom odgovoru, sada je upitno da li će Lavrov uopšte doći u Srbiju.

Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, danas je izjavio kako se dolazak ruskog šefa diplomatije u Beograd, Sergeja Lavrova, sve više komplikuje.

Novinari su Vučiću postavili takvo pitanje, očigledno unaprijed znajući neke informacije, a srbijanski predsjednik im je odgovorio potvrdno.

Upravo se čita:  Sudar jakih anticiklona donosi zimu kakvoj se nismo nadali, evo šta nas čeka za Novu godinu

Sudeći prema Vučićevom odgovoru, sada je upitno da li će Lavrov uopšte doći u Srbiju.

– Komplikuje se situacija oko dolaska Lavarova u svakom smislu, ali nisam još speman da o tome govorim, ali komplikuje se u svakom smislu. Pitanja su kako će doći Lavrov, šta… i drugo…, vidjet ćemo, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije nije konkretno govorio o pritiscima i problemima, ali lako je zaključiti kako se Vučić susreće sa pritiskom Zapada zbog svog “koketiranja” sa Rusima.

Upravo se čita:  Nakon incidenta koji je zabrinuo region: Policija otkrila ko je muškarac koji je pokušavao nagovoriti djecu da s njim uđu u automobil

On je, također odgovarajući na novinarsko pitanje, izjavio kako bi za Srbiju veoma loša vijest bila da njemački kancelar Olaf Scholz otkaže svoju posjetu zbog dolaska Sergeja Lavrova.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prve informacije nakon sudara: Vozilo u kojem je bio reis Kavazović učestvovalo u nesreći

Danas, 9. decembra, negdje oko 13 sati na putu Cazin-Bužim došlo je do manje saobraćajne nesreće. Kako je javio portal...

Možda vas zanima i ovo