Srijeda, 31 svibnja, 2023

Vučić ima strah od današnjeg dana: Vidio sam podatke od obavještajne službe, Mariupolj će pasti

Nemojte propustiti

Vučić je izrazio nadu da neće doći do širenja sukoba među svjetskim slilama, ali da svakoga dana stižu sve teže i gore vijesti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisiji Signali. Između ostalog, Vučić se dotakao i ruske invazije na Ukrajinu.

– Večeras sam vidio podatke koje dobijam od naše obaveštajne službe, jer ne vjerujem u propagandu. Očekujte u kratkom periodu sudar velikih sila, jer će ruske sile zauzeti Mariupolj. Kada mislimo da je najgore prošlo, stignu još gore vijesti, rekao je Vučić.

Upravo se čita:  Potresna ispovijest majke nastradale djevojčice iz „Ribnikara“

On je dodao da je vidio podatke sa ratišta i da ne sluša propagandu, već čita samo provjerene informacije.

Izrazio je nadu da neće doći do širenja sukoba među svjetskim slilama, ali da svakoga dana stižu sve teže i gore vijesti.

– Imam strah od sutrašnjeg dana (danas – op.a.) i zaključaka NATO. Nadam se da će se sačuvati mir, rekao je Vučić za i napomenuo da je Jens Stoltenberg večeras dao dobru izjavu (da NATO ima obavezu da osigura da rat ne eskalira van Ukrajine i postane konflikt između NATO i Rusije.)

Upravo se čita:  Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

On je rekao i da ne želi nikoga da plaši, ali ukazuje da je cijena nafte bila 80 dolara po barelu, a danas već 122 za samo 25 dana sukoba.

On je ukazao da se tek mogu očekivati negativni efekti zbog uvođenja plaćanja gasa u rubljama.

– Mnogo je teških pitanja, naveo je Vučić i dodao da ni Srbija, a ni Mađarska, ni Bugarska neće plaćati u rubljama, rekao je on u razgovoru za RTV.

Pročitajte još

Izdvajamo

Ko su uhapšene Ajša Ramić i Naida Mehanović?

Kako „Avaz“ saznaje Ajša Ramić i Naida Mehanović bile su u vrlo bliskim odnosima. Naida Mehanović uhapšena je danas u...

Možda vas zanima i ovo