Četvrtak, 23 rujna, 2021

Vučić: Iz Sarajeva su tražili da uhapsimo Dodika, ne bih mu bio u koži

Nemojte propustiti

“Ne bih mu bio u koži šta će sve morati proći i izdržati, i šta će Republika Srpska u cjelini morati izdržati”, kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da s predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom u aprilu planira posjetiti Mostar.

“Dogovorit ću s Dodikom da obiđemo srpski dio Hercegovine, da vidimo šta možemo pomoći”, rekao je Vučić za televiziju Happy.

Vučić je kazao da će ove godine biti održani izbori u Bosni i Hercegovini, navodeći da očekuje velike pritiske na Dodika.

“Ne bih mu bio u koži šta će sve morati proći i izdržati, i šta će Republika Srpska u cjelini morati izdržati”, kazao je Vučić.

On je istaknuo da Srbija nikada neće ići protiv RS-a, niti RS protiv Srbije, dodajući da je to tekovina kojom se svi trebaju ponositi.

“Tražili su od nas da privedemo Dodika, još prije godinu dana imali smo zvanične zahtjeve iz Sarajeva. Pitamo sam, ljudi šta hoćete… Hoćete da ne damo narodu da pređe granicu, šta je to što želite”, rekao je Vučić i istaknuo da će pomagati RS-u koliko god može u sladu s Dejtonskim sporazumom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

BHRT prekinuo prijenos Komšićevog obraćanja u UN-u, evo šta su poručili gledaocima

Nažalost, BHRT nema pristup drugom kanalu AP na kojem je nastavljen prijenos govora predsjedvajućeg Komšića i zbog toga nismo...

Možda vas zanima i ovo