Subota, 27 studenoga, 2021

Vučić: Izetbegoviću pala kruna s glave nakon nekoliko dana kampanje u medijima i na društvenim mrežama

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

– Interes Srbije je da imamo mir, stabilnost i da ovakvim vozovima povežemo i Banja Luku i Sarajevo, a ne da ratujemo – poručio je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da, kada je interes Srba u pitanju, posebno o odnosima Bošnjaka i Srba, spreman je na razgovor bez obzira na to gdje će i kada ti razgovori biti.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da komentira izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji je prvo rekao da će doći u Beograd i da mu zbog toga neće pasti kruna s glave, a potom se predomislio i izjavio da je spreman da razgovara sa predsjednikom Srbije, ali da najvjerovatnije neće doći u Beograd.

Vučić je istakao da za njega forma nije bitna, uz opasku da Bošnjaci i Srbi žive i u Srbiji.

– Interes Srbije je da imamo mir, stabilnost i da ovakvim vozovima povežemo i Banja Luku i Sarajevo, a ne da ratujemo – poručio je Vučić i podsjetio da je do sada više puta izražavao zabrinutost zbog situacije u BiH.

Kome će, kazao je, da padne kruna s glave nije pitanje za njega, koji se, kako je rekao, rukovodio time da on vodi politiku, a ne da oni koji nemaju odgovornost vode njega.

– Tako, što se nas tiče, mi ćemo u razgovorima da učestvuje kad god požele i gdje požele, jer razgovor je blagorodan. Isto ću govoriti i istu želju za mirom i stabilnošču imat ću u Beogradu, Sarajevu, i svakom drugom mjestu. Za mene kancelarija, grad i mjesto u kojem se razgovori vode nisu bitni. Forma me nikada nije interesovala. A to što neki kažu da im neće pasti kruna s glave, a poslije nekoliko dana kampanje u medijima i na društvenim mrežama, kruna padne s glave, to nemojte mene da pitate – rekao je Vučić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo