Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Vučić još uvijek na strani ruskog agresora: Protiv sankcija smo sve dok možemo izdržati

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

“Mi nemamo razlog podizati borbenu spremnost. Ne radimo to predstave radi”, rekao je predsjednik Srbije.

“Srbija se pridružuje svakom glasanju u pogledu kršenja teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali se neće pridružiti uvođenju sankcija Rusiji, a tako će biti bar dok možemo izdržati”, izjavio je danas srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić je to rekao odgovarajući na novinarsko pitanje o stajalištu Srbije na glasanju koje se očekuje na posebnoj sjednici Opće skupštine UN-a o napadu Rusije na Ukrajinu, koju je sazvalo Vijeće sigurnosti UN-a, prenosi Hina.

“U svemu što se tiče rušenja i kršenja teritorijalnog integriteta Srbija će se pridružiti, a kada su u pitanju sankcije, neće se pridruživati”, rekao je Vučić novinarima nakon obilježavanja početka gradnje dionice ceste Sremska Rača – Kuzmin, koja bi trebala biti dio autoceste Beograd – Sarajevo.

“I tako će biti bar dok možemo izdržati”, kazao je Vučić očito aludirajući na moguće pritiske da se njegova zemlja, kao kandidatkinja za članstvo u EU, prikloni sankcijama koje su zapadne zemlje uvele Rusiji, s kojom gaji tradicionalno prijateljstvo.

Komentirajući izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića o podizanju stupnja pripravnosti HV-a, Vučić je, prema izvješću Tanjuga, rekao kako nema razloga za podizanje borbene spremnosti Vojske Srbije te da od toga ne želi raditi predstave.

“To je njihovo pravo. Neka rade svoj posao. Mi nemamo razlog podizati borbenu spremnost. Ne radimo to predstave radi”, rekao je predsjednik Srbije.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Šta će tek biti na ljeto: Cijene smještaja u predsezoni u Neumu veće za 15 posto, noć u apartmanu i do 200 KM

U hotelima u Neumu skoro da je nemoguće naći smještaj za manje od devedesetak maraka po osobi za jednu...

Možda vas zanima i ovo