Utorak, 30 studenoga, 2021

Vučić: Kasnimo s otpuštanjima u javnoj upravi

Nemojte propustiti

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas poslije sastanka sa delegacijom MMF-a da je Srbija ostvarila dobre rezultate u privrednom rastu i punjenju budžeta.

Prema njegovim riječima, kasni se sa smanjenjem broja zaposlenih u javnom sektoru i reformom javnih preduzeća. Vučić se sastao sa delagacijom MMF-a, koju predvodi Džejms Ruf, a razgovarali su o tome šta je do sada urađeno u sprovođenju aranžmana, što je priprema za novu kontrolu Fonda u junu, poslije formiranja nove vlade.

“Veliki i teški zadaci su pred nama, a koji se tiču strukturnih reformi, onog što je najznačajnije. Rezultati fiskalni su dobri, prihodi rastu, zbog rasta ekonomije i mislim da će sljedeća procjena MMF-a biti 2,3. Razgovarali smo o RTB BOR, Resavica, gdje imamo velike rizike”, rekao je Vučić.

Naveo je da će MMF promijeniti procjenu privrednog rasta sa 1,8 na 2,3 odsto za ovu godinu i da iduće godine treba očekivati rast od oko četiri procenta, što će biti najviše u Evropi.

Stalni predstavnik Fonda u Beogradu Kim Daehang je objasnio da Misija načelno planira posjetu Srbiji sredinom juna.

Prethodna posjeta Misije MMF-a Srbiji trajala je od 18. do 26. februara, ali tada nije zaključena četvrta revizija aranžmana zbog izbora.

Srbija je sa MMF-om zaključila stendbaj aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine, vredan oko milijardu i 200 miliona eura.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo